Pazar günü Atatürk Anıtına çelenk koyulmasıyla başlanan kutlama programı, Kale Kaymakamı Serap Özmen’in makam odasında tebrikleri kabul etmesiyle başladı.  İlçe merkezinde yapılan programa Kale Kaymakamı Serap Özmen, Garnizon Komutanı Mustafa Ulaşan, Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, Emniyet Amiri Serkan İçbaşarır, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nurettin TıkımPAÜ Kale Meslek Yüksekokul Müdür Yardımcısı Serkan Başol, sivil toplum kuruluş ve siyasi parti temsilcileri, protokol üyeleri, daire amirleri, şehit yakınları, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kale Kaymakamı Serap Özmen yaptı. Kaymakam Özmen birlik ve beraber olunduğunda ilçemiz adına güzel çalışmalar yapıldığını belirterek, Kale ilçesinin her yönüyle örnek ilçe olduğunu söyledi. Öğrencilerin şiirler okumasının ardından Kale Belediyesi Folklor ekibi gösterilerini sundu. İlçe milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencileri protokol üyeleri tarafından hediyeleri takdim edildi.
Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca yaptığı açıklama da “Cumhuriyetimizin 89. Yıl dönümünde coşkuyla kutlamalara devam ediyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının büyük mücadelesiyle Cumhuriyetimizi kazandık.”dedi.
Tören geçişiyle son bulan program akşam fener alayı ve Grup Ayna’nın “Cumhuriyet Coşkusu” konseri kaldığı yerden devam edecek.