Denizli’nin Kale ilçesinde 18. Geleneksel Kale Biber Festivali Halk Konserleri ve Yağlı Pehlivan güreşleri ilk kez Perşembe günü itibariyle başladı. 4 gün boyunca sürecek olan festivalin ilk gününde Denizli ve çevre illerden büyük katılım sağlandı.
Sabah saatlerinde Kale Kaymakamı Serap Özmen, Garnizon Komutanı Kıdemli Başcavuş Bahtiyar Doğan, Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca ve tertip komitesi Atatürk Büstüne çelenk koyarak başlarken, ardından kortej yürüyüşü yapıldı.
Kale’nin Ferdisi olarak bilinen ilçe sanatçısı Yüksel Kaysel’in sahne almasıyla başladı. Ardından Ankaralı Ayşe sahneye çıktı. Ankaralı söylediği parçalarla vatandaşları unutulmaz gece yaşattı. Sıcak ve samimi tavırlarıyla tüm izleyenlerin beğenisini toplayan Ankaralı Ayşe, protokol üyelerine çay dağıtan görevlinin elinden çay tepsisini alarak protokole çay dağıtırken, vatandaşların arasında gezerek şarkıları beraber söylediler.  Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca yaptığı açıklamada “Festivali ve programları yapıyoruz ama içimiz rahat değil. Gelen şehit haberiyle ateş düştüğü yeri yakıyor. O ateş bizlerin yüreğini de yakıyor. Terör olaylarında şehit düşen gençlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.”dedi. Başkan İsmail Yarımca, Ankaralı Ayşe’yi Kale Biberi ve çeşitli hediye takdim ederken, Ankaralı Ayşe her hafta sunduğu televizyon programında Kale Biberiyle çıkma sözü verdi.
Ankaralı Ayşe’nin programının bitmesinin ardından yakışıklı sanatçı Yusuf Güney hayranlarının ilgisi eşliğinde sahne zorlanarak çıktı. Son çıkardığı şarkılarla giriş yapan Güney, genç kızlar sanatçıyı daha da yakından görebilmek için birbirleriyle yarıştı. Söylediği parçaları eşlik eden vatandaşların bazıları bu anı telefonlarıyla ölümsüzleştirmek istedi. Engelli vatandaşları gören sanatçı Yusuf Güney onlarla hatıra fotoğrafı çekilirken, uzun süre sahnede kaldı. Programın bitmesinin ardından Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca Kale Biberi hediye etti. Güney Kale biberi gördüğünde şaşkınlığını gizleyemedi. Hayatı boyunca bu kadar büyük biber görmediği söyleyen Güney, birçok yerde konsere çıktığını belirterek “ Sahnenin arkasındaki büyük Türk bayrağı altında şarkı söylemek onur verici. Bu konseri hayatım boyunca unutmayacağım.”diyerek “Türkiyem” parçasını söyledi. Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca bu arada yakasındaki kırmızı beyaz kravatını çıkararak Yusuf Güney’e hediye etti.