Kale Belediyesi tarafından düzenlenen ilköğretim öğrencilerine yönelik İngilizce kursu tamamlandı. Belediye tarafından ücretsiz olarak hazırlanan kursa yoğun ilgiye neden oldu.
Bir ay süren kursun sonunda Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca’nın katılımıyla son buldu. Kale Meslek Yüksekokulu sınıfında sürdürülen kursa ziyaret eden Belediye Başkanı Yarımca kapıdan girdiğinde öğrenciler tarafından İngilizce olarak selamlandı. Kale Meslek Yüksekokulu Genel sekreteri Tevfik Özlüer’in de katıldığı program öğrencilerin İngilizce şarkılar ve oyunlarla devam etti.
Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca eğitime verdikleri önemi vurgulayarak “Belediye olarak ilk kez ilköğretim öğrencilerine yönelik açtığımız İngilizce kursu, bir aylık eğitiminin ardından son buldu. Öğrencilerimizin istekli ve katılım yüksek oluşu bizleri çok mutlu etti. Üç ay süren yaz tatili İngilizce unutulmaya yüz tutuyor. Öğrencilerimizin bu açığını kapatmak için kurs açmaya karar verdik. Kursun Yüksekokul sıralarında olması öğrencilerimize ayrıca mutlu ediyor. Kursa gelecek yıllarda ders sayısını artırarak devam edeceğiz.” Dedi.
Konuşmanın ardından iki ilköğretim öğrencisi tarafından Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca’ya çiçek takdim etti.