Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) Turizm Altyapısı Mali destek programı kapsamında Kale Belediyesi tarafından hazırlanan ‘Kale Yayla Evleri, Nostaljik Yaşam Parkı’ projesiyle yüzde 51 hibe almaya hak kazandı. 
GEKA idari binada gerçekleşen imza törenine GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata, Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca hazır bulundu. Hibe almaya hak kazanan Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, Alata’ya teşekkürlerini sundu. Genel sekreter Süleyman Alata Kale Belediyesi tarafından hazırlanan ‘Kale Biberi Üretim ve Pazarlama Kanalları, Mevcut Durum Analiz2 projesinden sonra 2. kez başarılı bulunan projeden dolayı tebrik etti.
Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca yaptığı açıklamada, “İlçemizin turizm yolunda olmasından dolayı turistlerin ilgisini çekebilecek pozisyondadır. Tabae Antik Kentin turizm cenneti haline gelmesiyle ilçemizin yıldızı olduğundan daha çok parlayacak. GEKA tarafından açılan hibe desteği programıyla geliştirdiğimiz Yayla evleri projesiyle gelen misafirlerimizi bağrımıza basacağız. Belediyemiz personeli tarafından hazırlanan proje hayata geçirildiğinde istihdam olanağımız artacak. Denizli ilimizin turizm geliri yüzde 3, ilçemizin ise yüzde 100 artacak. Kale ilçesi turizme kapıları sonuna kadar açtı”dedi.
Turizmin deniz, kum ve güneşten ibaret olmadığı söyleyen Yarımca “Deniz turizmiyle yarışabilecek bir sektör olarak yayla turizmi alternatif olarak gözüküyor. Yerli ve yabancı turistler Kale kültürüyle unutulmaz anılar yaşarken, bir yandan ise yöresel yemeklerimizin tadına bakacak” dedi.
Proje kapsamında 10 adet yayla evleri, 4 adet yöresel ürünler teşhir satış ünitesi, 1 adet kır kahvesi, 1 adet yöresel el sanatları atölyesi, 1 adet restoran, 1 adet değirmen, 1 adet yönetim binası ve 1 adet hayvan barınağı peyzaj ve ıslah çalışmaları tamamlanarak turizme açılacak.