2014 yılında Denizli’nin kale ilçesindenAK Parit’den Belediye Başkanı seçilen Erkan Hayla, dün partisinden istifa ettiğini duyurmuştu.  Neden istifa ettiğine açıklık getirmek için bugün kameraların karşısına geçen Hayla,  AK Parti ve MHP’nin birlikte izlediği politikayı sonuna kadar desteklediğini  fakat il yönetimi olarak birçok sorunun olduğunu ifade etti. 

BENİM İSYANIM AK PARTİ DENİZLİ İL YÖNETİMİNE

İstifa etmesi için bir çok sebebin oluştuğunu belirten Hayla, “maalesef biz resi sırtından vuruyoruz. Reis dünya ile savaşıyor. Biz burada bir birimizle uğraşıyoruz. bugüne kadar hiçbir atamada hiçbir belediye başkanının fikri alınmadı. Neye nazaran yapılır, kim yapar, kimden destek alırlar hiç birimiz bilmiyoruz. Seçilmişler atanmışlara değişilmemeli diyoruz ama hep değişiliyor. Birinin gönlüne girdiniz mi  işi yapıyorsunuz. Çoluğuyla çocuğuyla  bu dava için koşturan insanların düşüncesi sorulmuyor. Muzdarip olduğum konulardan biri de budur. Denizli’de olan biteni göstermek için birisi feda edilecekse o da ben olayım dedim  ve istifa ettim.” İfadelerini kullandı. 

“SAĞLIK KURULUŞU GİBİ DEĞİL HAYRAT VAKFI GİBİ ÇALIŞIYORLAR”

Berna Öztürk’ün vekaleten başkanlık ettiği Kamu Hastaneleri Biriliği Başkanlığı’na asaleten atanmasının bardağı taşıran son damlaolduğunu söyleyen Hayla, “Kale’de benim bir hastanem var. 50 yataklıyldı şimdi 25 yataklıya düştü. sağlık ocağı gibi 4 tane doktoru var. Çok gülünç komik bir durum.  Benim hastanem güneş enerjisinden elektirk üretecekmiş.bende diyorum  ki hastanenin görevi elektirik üretmek değil, hasta bakmaktır. Kale’ye bir yatrım yapıldı ama kullanılmıyor. Hastanede sosyal giyim merkezi açıldı. Sanki sağlık kuruluşu değil hayrat vakfı gibi çalışıyor. Kendi işlerini bırakıp kendi konusu olmayan işlere dalıyorlar. Benim hastaneme cerrah atanıyor. Bir ameliyat bile yapmadan, KHB’ye Genel Sekreter yardımcısı yapılıyor.” diye konuştu.

“BİZİM STAD TALEBİMİZ İLETMEYENLER KHB İÇİN 15 DAKİKADA BİR TELEFON AÇIYOR”

Göreve geldiği 2014 yılından bu yana Ankara’dan 3 tane talebinin olduğunu belirten Hayla,  “Bunlardan birisi stad talebimiz. BAL Liginde oynayan bir takımımız var, stadımız yok maçlarımızı Tavas’ın Kızılcabölük Mahallesinde oynuyoruz. Kaleli vatandaşlarımızda haliylebuna tepki gösteriyor. Süper Toto’dan birisi bizi arıyor neden bizi aramıyorsunuz diye soruyor. Ben 3 seneden bu yana üstlerime bildirmişim aramamışlar. Ama Berna Öztürk’ün tekrar atanması için ise 15 dakikada bir Sağlık bakanlığını arıyorlar. Bu benim çok zoruma gitti. Yüzde 65 oy alan bir ilçenin stadı için bir telefon edilmezken bir bürokrat için 15 dakikada bir sağlık bakanlığının aranması  benim çok zoruma gitti.” dedi. 

“FETÖ’nün ilk defa yurdunu kapatan benim”

7 haziran seçimlerinde FETÖ’nün HDP’ye oy vererek vatana ihanet ettiğini söyleyen Hayla, “seçimlerden hemen sonra  FETÖ’nün yurduna el koydum ve zorbir süreç yaşadım. Yapayanlız bırakıldım. Buna rağmen partime küsmedim.” dedi. 

İSTİFA DİLEKÇESİNİ BAYRAMDAN SONRA GENEL MERKEZE İLETECEK

Partiden istifa ettiğini ancak henüz resmi birşekilde bağlarını koparmadığını söyleyen Hayla “dilekçemi bayramdan sonra direk Genel Merkeze ileteceğim. İstifanın ardından  beni arayanlara ‘Müslümanların oylarıyla amir olanlar müslümanları münafıklara boğduruyor.’ Sözlerini kullnadım. Bu sözümde kastettiğim kişi Denizli’deki en büyük amirdir.” Diyerek sözlerini noktaladı.