Çocukların vazgeçilmesi Lego oyuncaklar sadece bir oyuncak gibi gözükse de çocuklarımıza birçok farklı faydasının olduğunu kaçınılmaz. Bugün sizlere bunlardan çocuklarımızın Lego oynarken kazandığı en önemli 7 beceriyi anlatmaya çalışacağız.

  1. Takım Çalışması ve Sosyal Beceriler

Çocuklarımız ister evde arkadaşları ile ister farklı okul ya da kulüplerde gruplar halinde Lego oynayarak kendine verilen görevi en iyi şekilde yapmaya çalışarak takımın iyi bir üyesi olmak için uğraşır. Takımın iyi bir üyesi olmaya çalışırken diğer arkadaşları ile kurduğu ilişkiler ile sosyal becerilerini arttıracaktır.

  1. İletişim ve Dil Becerileri

Çocuklar arkadaşları ile birlikte Lego oynarken hem iyi bir iletişim becerisi kazanır hem de kelime hazinelerini arttırarak dil becerisi kazanır. Çocuklarımız kendi aralarında nasıl iletişim sağlayacaklarını, hangi durumda ne tür tepkiler vereceklerini de geliştirirler. Bireysel olarak oynayan çocuklarda kendi içinde hikayeler oluşturarak dil becerilerini güçlendirirler.

  1. Problem Çözme ve Matematik

21. yüzyıl becerilerinden en önemlilerinden birisi olan problem çözme becerisini arttıran Legolar ile oynamak matematiksel anlamda da çocukların gelişmesini sağlar. Talimatların izlenmesi, sıralamanın çözülmesi, desenleri anlama gibi çalışmalar ile problem çözme ve matematik konusunda kendilerini geliştirirler.

  1. Yaratıcılık ve Deneyim

Legolar ile çocuklar talimatları izleyerek ilgili modelleri yapabildikleri gibi talimatsız oyuncaklar ile kendi yaratıcılıklarını arttırabilirler. Çocukların Legolar ile yapabilecekleri sadece hayal güçleri ile sınırlı. Lego setleri ile sonsuz model yaparak Legoları inşa edebilirler.

  1. Fiziksel Gelişim

Lego oyuncaklar ile oynayan çocuklar ince motor becerilerini arttırırken, parmaklarda el becerisini arttırır ve güçlenmesi için inanılmaz fayda sağlar. Lego parçalarını birleştirmek için kullanılan basınç küçük parmaklar için harika egzersizlerdir.

  1. Sabır

Lego oyuncakların yapımı zaman aldığı için çocuklarımızın bitmesini beklemesi sabırlarını arttıran bir etkinlik. Bazen bir parçanın bulunması da uzun sürebilir ve bu da sabrın öğrenilmesi ile ilgili güzel bir yetkinlik kazanılmasını sağlar. Çocuklar anında istenilen şeylere ulaşma konusunda isteklilerdir Lego oyuncaklar ile bu konuda sabırlarının artması beklenir.

  1. Odaklanma ve Konsantrasyon

Talimatları takip etmek, sıradaki parçayı planlamak, sırasını beklemek ve diğer arkadaşlarını dinlemek çocukların odaklanmasını ve konsantrasyonunu arttırır.

Lego ile oynamanın faydaları sadece bunlar ile sınırlı değil. Sizlerde Legoyu sadece bir oyuncak olarak görmeyin ve faydalarını çocuklarınızda keşfedin.