Denizli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından seçilen yılın altın kadınları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte ödüllerini aldı. ‘9. Yılın Altın Kadınları’ ödülünü bu yıl, İşkadını Dalında
İfekat Aksoy, Sanatçı Dalında Meliha Güvenç ve Farklı Meslek Gurubunda Funda Avada aldı. 8 Mart Dünya Kadınlar günü kutlamaları valilik önündeki Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başladı, Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda devam etti. Kent Konseyi Kadın Meclisi Halk Oyunları Ekibi’nin yöresel oyunları sergilemesi ile başlayan etkinliğe Vali Vekili Abdullah Acar, Belediye Başkanı Osman Zolan, Başkan Yardımcıları Aytaç Turgut, Nilgün Ök ve çok sayıda kadın katıldı. Açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ayşe Doğan, kadın desteği olmadan hiçbir alanda başarının sağlanamayacağını söyledi.

Kadınlar her alanda olmalı

Vali Vekili Abdullah Acar’da kadınlarla ilgili olarak son zamanlarda yapılan birçok projenin uygulamaya geçtiğini söyledi. Kadınlara pozitif ayrımcılığında sağlandığını dile getiren Vali Vekili Acar, “8 Mart tüm dünyada kadın günü olarak kutlanıyor. Bana göre her gün kadınlar günüdür. Çünkü bizi dünyaya getiren, besleyen büyüten ve bu günlere ulaştıranda annelerimizdir. Anneler kadınlar ne kadar eğitimli ne kadar bilgili olursa, onların yetiştireceği çocuklarda o kadar bilgili olur.” Şeklinde konuştu. Belediye Başkanı Osman Zolan’da kadınların yaşadıkları sorunlara çözüm bulmak için çalışmaları, araştırmaları ve kanunun kendilerine verdiği hakları iyi bilmesi gerektiğini söyledi. Başkan Zolan, “Kadınlarımızın girip te başarısız oldukları bir iş yok. Kadınlarımızın siyasette, iş dünyasında her alanda daha fazla olmalarını istiyoruz. Denizli Milletvekillerimizden Nurcan Daldudak, siyasette kadınların ne kadar başarılı olabileceğini gösteriyor. İki başkan yardımcımda bayan ancak ben bunları yeterli görmüyorum.” Dedi. Konuşmaların Ardından Kent Konseyi Kadın Meclisi Tiyatro Gurubu ‘Kadın Sorunları’ ile ilgili olarak dört perdelik tiyatro oyununu sergiledi. Kadın Meclisi üyeleri tarafından 1910-1980 yılları arası giysi defilesi sunuldu. Törenin son bölümünde de İşkadını Dalında İfekat Aksoy’a ödülünü Vali Vekili Abdullah Acar, Sanatçı Dalında Meliha Güvenç’e ödülünü PAÜ Rektör Vekili Sebahattin Nas ve Farklı Meslek Gurubunda Funda Avada’ya ödülünü Belediye Başkanı Osman Zolan verdi.