Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Denizli Şubesi tarafından bu yıl 6.’sı düzenlenen ‘Annem Futbol Oynuyor’ etkinliği kapsamında 75 kadın 6 takım olarak halı sahada buluştu. Kadınlar çocukları ve eşleriyle maça gelirken, takımların formalarında kadına şiddet ile ilgili mesajlar yazılması dikkat çekti. Takımların formalarında ‘Kadına şiddete şiddetle hayır’, ‘Kadınlar günü kutlu olsun’ yazdığı görüldü. Maç öncesi takımlar centilmence birbirlerine başarı dilerken, TÜFAD tarafından kadınlara çiçekler verildi. Kadınlar maç öncesi ısınırken yaptıkları hareketler büyük beğeni topladı. TÜFAD Denizli Şubesi Başkanı Bülent Fil, bu yıl yaptıkları etkinliği Mersin’de öldürülen Özgecan Aslan’a adadıklarını belirterek, "Her yıl anlamlı bir etkinlik yapıyoruz ama bu sene daha anlamlı bir etkinlikte buluştuk. Kadına şiddetin çok fazla yükseldiği bu dönemde, geçenlerde hunharca öldürülen Özgecen Aslan ve tüm şiddet gören kadınlar anısına bu yıl bu turnuvayı düzenledik. Anneler, kadınlar destek verdi. Hepimizi yetiştiren annelerimizin kıymetini bu toplum bir gün anlayacaktır. Ben bu turnuvada emeği geçen herkese çok teşekkür ederim" dedi.
Özgecan Aslan için düzenlenen turnuvaya katılan kadınlardan Güzide Kurum ise, "Kadınlarımız son zamanlarda çok fazla şiddet görmeye başladı. Özellikle genç kızlarımız bu konuda çok zarar gördü. Biz bugün Özgecan ve diğer şiddet gören kadınlar için futbol oynuyoruz. Bunun için formamızı siyah hazırladık. Bu konuda farkındalık yaratmak istiyoruz. Futbolda da zaman zaman şiddet oluyor. Artık bunun da son bulmasını istiyoruz" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından başlama düdüğüyle birlikte kadınlar hünerlerini sergilerken, kadınlar attıkları gollerden sonra sevinç yaşamayı da ihmal etmediler.