Zorluklarla geçen okul veya iş döneminin ardından kısa süreli de olsa tatil yapmayı hak ediyorsunuz. İstanbul; milyonlarca insanın yaşadığı bir şehir! Birçok kişi için ekmek kapısı olarak bilinen İstanbul’da yaşamak bir hayli zor! Bilhassa özel sektörde çalışan insanlar; yoğun iş temposu dolayısıyla izin almakta dahi zorlanıyorlar. Siz de aynı sorunu yaşıyorsanız üzülmenize gerek yok! Biraz araştırma yaptığınız takdirde istanbula yakın tatil yerlerini bulabilirsiniz. Bu sayede, uzun yollar kat etmeden birkaç günlüğüne de olsa eşsiz bir tatil yapma ayrıcalığına erişebilirsiniz.

Muhteşem Güzelliğiyle Fark Yaratan Tatil Seçenekleri

·         Sapanca: Yolunuz ilk olarak Sapanca’ya düşmeli! Sapanca; coğrafya derslerinden aşina olduğumuz üzere Sakarya sınırları içerisinde bulunuyor. Tarihi ve doğal güzellikleri ile dikkat çekiyor. Her yıl çok sayıda kişi tarafından ziyaret ediliyor. Sapanca; bilhassa yorucu şehir hayatından şikayet edenler için harika bir yer! Tertemiz havası ve dinlendirici atmosferi ile öne çıkan Sapanca’da başta Sapanca Gölü olmak üzere mutlaka gezilip görülmesi gereken yerler bulunuyor. Ayrıca, Sapanca’daki konaklama seçeneklerine de hayran kalacaksınız. İstediğiniz takdirde otellerde kalabilirsiniz. Bunun yanı sıra, Sapanca bungalov evleri de beklentilerinizi karşılayacaktır.

·         Ağva: İstanbul’a yalnızca bir saat uzaklıkta bulunan Ağva; birçok kişi için bir günlüğüne dahi kaçış noktası olmasından dolayı değerlidir. Akdeniz ve Ege’yi andıran koyları ve kumsalı ile fark yaratan Ağva; yemyeşil doğasıyla da taraflı tarafsız herkesi kendisine hayran bırakıyor. İstanbul’a yakın tatil yerleri denilince akla ilk gelen isim olan Ağva’da birbirinden güzel restoran ve kafeler de bulunuyor.

·         Kilyos: İstanbul’a yakın tatil yeri arayanlar kendilerini Kilyos’ta bulabilirler. Kilyos; Sarıyer’in komşusu olmakla beraber şehir merkezine de çok yakındır. Bakir ve tatil yapılabilecek yerleri ile dikkat çeker. Buna ek olarak, ziyaretçilerine denize girmek dışında farklı şeyler de vaat eder. İsteyenler; yüksek bir yere çıkıp eşsiz Kilyos manzarasını izleyebilirler. Bunun yanı sıra, Kilyos Kalesi de mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

İstanbul’a Yakın Tatil Yeri Arayanlara Tavsiyeler

·         Kerpe: Kocaeli Kandıra sınırları içerisinde bulunan Kerpe; birkaç günlüğüne de olsa İstanbul’dan uzaklaşmak isteyenlere hitap ediyor. Burası; bilhassa mavi bayraklı bir denize sahip olmasından dolayı değerlidir. Ayrıca, sakin denizi ile gören herkesi kendisine hayran bırakır.

·         Avşa Adası: İstanbul’a yakın tatil yerleri arasında bulunan Avşa Adası; özellikle yaz aylarında bir hayli kalabalık! Kapıdağ Yarımadası uzantısındaki adalardan birisi olarak bilinir. Ulaşım için deniz otobüsü tercih edilmelidir. Maldivler’i andıran koyları ile ziyaretçilerini büyüler. Ayrıca, altın rengindeki kumsalları da gören herkesi kendisine hayran bırakır.

·         İğneada: Trakya’nın en dikkat çeken yerlerinden birisidir. Harika denizi ve gölleri ile öne çıkar. Ayrıca, yemyeşil ormanları ile de fark yaratır. Ayrıca, istanbula yakın tatil yeri oluşu sayesinde günübirlik ziyaret edilebilir.