Bundan tam 10 yıl önce 24 Ağustos 2007 tarihinde zor şartlarda başladığımız bu uzun ve yorucu yolculukta 10 yılımızı doldurmuş olmak bizleri sevindiriyor. ‘Mutluluk paylaşıldıkça güzeldir’ diyorlar bilenler, biz de okurlarımızla, takipçilerimizle, bizimle bir yerlerde veya bir haberde yolları çakışan herkese, bu mutlu günümüzde yalnız bırakmadıkları için teşekkür etmek istedik. 

2007 yılının Ağustos ayında daha internetin telefonlarla bu kadar haşır neşir olmadığı, şu an hayatımızın bir parçası olan facebook, twitter gibi sosyal medyanın bilinmediği, boyut olarak büyük telefonların takoz diye tabir edildiği, akıllı telefonların olmadığı, şimdiki gibi eline telefon alanın haberci olmadığı zamanlardan bahsediyorum. 

O zamanlar rakibimiz yoook, tek başımızayız…
Demeyeceğim… Rekabet halinde olduğumuz, sadece bir kaç site vardı. Şimdilerde isimlerini duyduğunuz siteler portakalda vitamindiler o zaman, doğmamış, isimleri bile konmamıştı. Şimdi 40’lı rakamlara ulaşmış. Hepsine girdikleri bu yolda başarılar dileriz. 

Zordur ama bu iş, ne gazeteciliğe, ne radyoculuğa, ne televizyonculuğa benzer… 

Her an tetiktesindir. Vatandaşın biri yoldan geçerken bir olay görür hemen haberdenizli.com’a bakar. Ya da seni ilk gördüğünde “bu haberi neden yapmadın? Ne biçim habercisin?” der. Halbuki yapmadığımız, bilgiye ulaşamadığımız haber sayısı, yaptıklarımızın yanında çok az miktardadır. 

Yola çıktığımız günden bu yana, her yeniliğe açık olduk. Mesela tasarımımızı devamlı yeniledik. Akıllı telefonlar yaygınlaştı, sitemizi mobile uyumlu hale getirdik.
Akıllı telefonlar daha da akıllandı kendi marketlerini açtılar (AppStore, GoogPlay). Hemen uygulamalarımızı hazırlayıp bu marketlere başvuru yaptık. GooglePlay ve AppStore’de ‘Denizli’ diye aratınca 10’larca uygulama arasından ilk sıralara adımızı yazmayı başardık. 

Hakkımızda asıllı asılsız çok şeyler söylendi. Bunlara bazen sevindik bazen üzüldük. İnat ettik, sabrettik, maddi olarak karşılığını hiçbir şekilde alamadığımız zamanlarda bile Denizli’ye ve Denizli’yle ilgisi olanlara haber vermeye devam ettik. Adam yerine koymayan kurumların haberlerini yıllarca yaptık. Kimseye küsmedik, kin beslemedik, bu yolda önümüze taş koyanlara yolda gördüğümüzde selam verdik, saygıda kusur etmedik. 

1 Milyon nüfuslu kentte ayda ortalama 300 bin farklı okuyucuya ulaştık. Gazetelerin yarın yazacağını bugünden yazdık, üstelik gelişmeleri an be an vererek.
Bu yolda bize destek olan tüm okurlarımıza, reklam veren firmalara, kurumlara, başından beri en az çalışanımızdan en çok emek verenimize SONSUZ TEŞEKKÜRLER…