Millet olarak biz, ne olursak olalım. İşlerimizi düzgün olarak yapamayabiliriz, kendimizden bekleneni yerine getiremeyebiliriz, bir baltaya sap olamamış olabiliriz. Ama, başımızdaki idarecilerin dürüst, güvenilir, özü sözü bir olmasını, yetimin hakkını gözeten kişiler olmasını isteriz. ‘Sultana sultanlık gedaya da gedalık yaraşır’ düşüncesi hakimdir bizde. Bizim yaptığımız hatalar sadece bizi bağlar ama başımızdaki büyüklerimizin yaptığı hatalar herkesi bağlar. Onun için başımızdaki büyüklerimizin hakka hakkaniyete herkesten daha fazla dikkat etmesi gerekir. Dikkat etmezse; dürüst, güvenilir, hakka hakikate dikkat etmeyen bir babanın, evladından dürüst, güvenilir, hakka hakkaniyete dikkat etmesi nasihatini vermesi gibi olur.

Ülke olarak zor bir süreçten geçiyoruz, iddia edilen yolsuzluklar için söylenen rakamları telaffuz etmekte zorlanıyoruz. Nasıl zorlanmayalım, esnaf, memur, işçi, asgari ücretli vatandaş ayın sonunu zor getirirken, bu kadar para nasıl olup da kul hakkı yetim hakkı denmeden rahatça birilerini eline geçebiliyor.

İnşallah öyle değildir, inşallah ülkemizin damarlarına yerleşmiş bir rüşvet çetesi yoktur. İnşallah ‘bal tutan parmağını yalar’ diyenler yönetmiyordur bizleri, şu ana kadar duymadık ama inşallah memleketimizde yoktur böyle yolsuzluk, rüşvet...

İnşallah yoktur diyelim,

Eğer varsa vatandaşın hakkına tecavüz edilmiş olur. Bunu yapanların hem burda hem ötede iki yakası bir araya gelir mi?