Kışın ve soğuk havaların etkisinin doğa üzerinden çekilmesiyle, kavuştuğumuz mis gibi bahar havaları bizi dışarıda yapabileceğimiz birçok aktivitenin kapılarını aralamaya hazırlıyor. Kışın fazla hareket etmediğimiz için ağırlaşan ve hantallaşan vücudumuz baharın gelmesiyle enerji bulmaya başladı. Haliyle dışarda bulunma halini, tabiatta olma şeklini sevmeye başlıyoruz. Sporlarımızı dışarıda yapma alışkanlıkları genelde hava sıcakken oluşuyor. Doğa da yani dışarıda yaptığımız her aktivite outdoor aktiviteleri olarak adlandırıyoruz. Yeşilin hareketlenmeye, kuşların cıvıldamaya başlamasıyla insan kendisini ait olduğu doğanın kucağına bırakmak istiyor. Dışarıda spor yapmak, beden sıhhatini korumak için yapılan egzersizler önem kazanmaya başlıyor. Böylelikle birçok dışarı aktiviteleri doğuyor.

Baharın yağmurlarını da göz ardı etmemek gerekiyor. Aniden değişebilecek hava şartlarına uyum sağlamak adına outdoor ayakkabı ve outdoor kıyafet seçimlerini doğru yapmak da oldukça önemlidir. Kendinize en uygun outdoor ekipmanlarını arıyor hem rahat hem şık hissetmek istiyorsanız. Yapacağınız spor faaliyetlerinde kullanacağınız malzemeler için uygun bir şeyler arıyorsanız bu konuda Gözde Spor’un sizler için hazırlamış olduğu outdoor spor giyim üzerine olan koleksiyonlarını inceleyebilir ve size en uygun olan ürünleri online olarak sipariş edebilirsiniz. Şimdi sizlere güzel havalarda baharın hoş esintisiyle dışarda yapabileceğiniz outdoor aktivitelerden biraz bahsedeceğiz.

Göl Kenarı Bisiklet Turları

Bahar ayına en uygun hem ekonomik hem de ulaşıma en elverişli araç olan bisikletle beraber keyifli dakikalar sizi bekliyor. Vücudun tüm kaslarının çalıştığı, fiziksel aktivitenin en iyi hareket bulduğu spor bisiklet sürmektir. Göl kenarında bisiklet sürme imkânı olanlar için manzara eşliğinde huzur bulacağınız, keyifli dakikalar geçirebileceğiniz anlar sizi bekliyor. Korumalıklar ve kask olmadan bisiklet kullanmaktan kaçınmalıyız. Tüm outdoor ekipmanlarınızın tam olduğundan emin olarak bu güzel aktiviteye başlamanızı tavsiye ederiz.

Trekking

Havaların ısınmasıyla en çok sevilen aktivitelerden biri arasına giren doğa yürüyüşleri insana yeni bir oluşumun kapılarını aralar. Bu oluşum ferahlatan hava, masmavi bir gökyüzü ve belirlenmiş güzel bir yoldur. Seçtiğiniz bir ormanda ya da patika bir köy yolunda doğanın tadını çıkarmak gibisi yoktur.

Kamp Ateşine Ne Dersin?

Yoğun çalışma temposundan uzaklaşmak, gürültülü bir hafta içinin temposundan ayrılıp hafta sonu kaçabilecek yeni yerler keşfetmek isteyenlerin en sevdiği aktivitelerden birisidir. Aldığınız yeni çadırı kurmuş, yanı başında sandalyenizi açmış, sıcak çayınızı yudumlayıp, yaktığınız kamp ateşini izlemek gibisi yoktur. Doğa ile iç içe olmanın en güzel halidir. Kampçılık güzel pikniklerinde merdiveni olur yeteri kadar yanınıza aldığınız yiyecek stoğunuz varsa istediğiniz her yerde her şeyin tadına varabilirsiniz.

At Severler İçin Binicilik

Doğaseverler için çok daha heyecanlı ve keyifli outdoor aktivitelerinden birisi biniciliktir. Doğayla iç içe olmanın yanı sıra at sevgisini de sonuna kadar yaşadığınız eğlenceli bir aktivitedir. Bol bol oksijen almak isteyenler tercih etmeli.

Paten Kaymak

Gerekli ekipmanlarınız varsa çok eğleneceğiniz aktivitelerden bir tanesi daha paten kaymaktır. Heyecan isteyen ve paten kaymaktan keyif alanların en sevdiği outdoor aktivitesi.

Balık Tutmak

Güneşli bir havada göl ya da deniz kenarında olmak isteyenlerin severek yaptığı outdoor aktivitelerinden birisidir. Havaların ısınmasıyla canlanan doğa ve yenilen tabiat yeniden gözünü açarcasına göz kırpar tüm hayvanlara. Balık tutmak da büyük bir zevk kimine göre. Baharla beraber kayıklar ortaya çıkar ve oltalar sulara bırakılır.

Rafting

Debisi yüksek akış hızı iyi olan nehir ve akarsularda botla beraber yapılan bu spor bol adrenalin içerir. Hızlıca akan suyun üzerinde devrilmemek için verilen eğlenceli bir çaba ve tüm kas gücüyle çekilen küreklerle ekstrem sporseverler için tutkulu bir spordur. Heyecan ve macera arayanların en sevdiği spor etkinliği diyebiliriz.

Yamaç Paraşütü

Tehlikeli bir spor olarak bilinse de kurallara uyulduğunda ve eğitimler dikkate alındığında tehlike düzeyi en alt seviyelere inecektir. Hava sporlarıyla ilgileniyor ve adrenalin konusunda çok ciddiyseniz, heyecanı ve macerayı çok seviyorsanız bol oksijenli bir outdoor aktivitesi daha. Rüzgâra eşlik edip onunla dans edebilirsiniz.

Doğa Fotoğrafçılığı

Havanın ısınmasıyla insanın içini kaplayan o güzel duygular ağaçların yeşermesi, dallara konan kuşların cıvıltısıyla, kelebeklerin çiçeklerle selamlaşmasıyla her anı ölümsüzleştirme isteği uyandırıyor.

Yakalamak istediğiniz onca an, unutmak istemediğiniz onca kareler yer alıyor zihinlerimizde. Doğadaki bu güzelliklerin yansıması olarak da sadece gözlerimizde değil, beynimizde de yer edinen bu canlılığı fotoğraflamak artık bir hobi oluyor. Yapılabilecek en güzel, en keyifli grup aktivitelerinden biri olan doğa fotoğrafçılığı outdoor aktivitelerinin enleri arasında yer alıyor.