Bu an ikisi için de son derece heyecan vericidir. Ve kaygı, insanların ilk buluşmada hata yapmasının en yaygın nedenlerinden biridir. Diğer bir neden, potansiyel bir partner üzerinde nasıl iyi bir izlenim bırakılacağına dair banal hazırlıksızlık ve yanlış anlamadır.

Bugün, insanların ilk buluşmada yaptığı en yaygın hatalardan bazılarına bakacağız. Üstelik hem erkekler hem de kızlar. Bu hatalara aşina olmanızı ve mümkün olan her şekilde onlardan kaçınmanızı tavsiye ederiz.

İlk buluşmadaki EN BÜYÜK 7 hata

  • Hata #1. Telefonunuz sürekli dikkatinizi mi dağıtıyor

Belki de ilk buluşmada yapabileceğiniz en kötü şey, telefonunuz tarafından sürekli olarak dikkatinizin dağılmasıdır. Bu davranış karşınızdakiyle ilgilenmediğinizi gösterir. Ve sizinle asla ikinci bir görüşmeye çıkmayacaklarından şüphe bile etmemelisin.

Bir görüşme sırasında akıllı telefonunuzdaki tüm gereksiz bildirimleri kapatmanızı, Twitter veya Facebook'ta gezinmemenizi, gerçekten acil bir şey olmadıkça kimseyle mesajlaşmamanızı öneririz. Kesinlikle gerekli olmadıkça telefonunuzu cebinizden çıkarmamak daha iyidir. Elbette, bir akıllı telefon tarafından dikkatinizin dağılması gereken durumlar vardır. Ancak bunu dikkatli bir şekilde yapın, partnerinize bir dakikaya ihtiyacınız olduğunu açıklayın, tüm sorunları çözün ve görüşmeye devam edin.

  • Hata #2. Buluşmak için yanlış mekanı seçmeniz

İyi bir seçim, sessiz ve rahat bir kafe veya restorandır. Parkta keyifli bir yürüyüş bile iyi bir seçenek olabilir. Ancak gürültülü yerlerden ve çeşitli kalabalık halka açık yemek işletmelerinden kaçınmak daha iyidir — burada normal iletişim kuramazsınız.

Ayrıca sinemaya gitmek çok iyi bir fikir değildir. Burada sessiz bir buçuk ila iki saat geçireceksiniz. Ve filmi izlerken iletişim kurarsanız, etrafınızdakiler için çok can sıkıcı olacaktır. İlk görüşmenizin sinemada bir skandalla hatırlanmasını istemezsiniz, değil mi? İstemediğinizi varsayıyoruz.

  • Hata #3. Çok fazla alkol içmeniz

Birçok kişi için alkol, kendini özgürleştirmeye, daha özgüvenli ve tanıdık olmayan bir kişinin önünde açık olmaya yardımcı olur. Ve genel olarak, romantik bir görüşmede bir kadeh şarap iyidir. Ancak kesinlikle alkollü içeceklere yaslanmamalısınız, aksi takdirde potansiyel partnerinizin gözünde ilişki için en umut verici aday gibi görünmeyebilirsiniz.

Bu arada, kesinlikle alkolsüz görüşmeler giderek daha popüler hale geliyor. İnsanlar genellikle hafta içi veya hafta sonu sabahları buluşurlar, böylece biraz alkol içmenin cazibesi kalmaz. Bu trendi takip etmenizi tavsiye ederiz. Alkolün, verdiği kısa süreli özgüven dışında iyi bir yanı yoktur.

  • Hata #4. Eski ilişkilerinizden bahsetmeniz

İlk buluşmada çok büyük bir gaf geçmiş ilişkinizi tartışmaktır. Bu tür eylemler partnerinize kin beslediğinizi veya bu ilişkinin sona ermesinin sizde hala bitmediğini gösterebilir.

Böyle bir tartışmanın partneri şımartması gerektiğini düşünebilirsiniz. Mesela, önceki partnerden daha iyi gibi. Ancak partner aynı zamanda gelecekte böyle nahoş bir tartışmanın nesnesi olabileceklerini de anlıyor. Hafifçe söylemek gerekirse, bu ihtimalden hoşlanmıyorlar.

  • Hata #5. Uygun görünmemeniz

Tabii ki, sosyal bir etkinlik varmış gibi ilk görüşmede giyinmek hiç de gerekli değil. Ama yine de dikkatli ve düzenli olmaya değer. Buruşuk eski bir tişört, solmuş kot pantolon ve kafanızdaki kaos kesinlikle potansiyel partnerinizin ilk buluşmada görmek isteyeceği şeyler değildir.

Kendinize çeki düzen verin, rahat ve düzgün giyinin, çok gösterişli olmadan, "donukluk" olmadan. Gardırobunuzda kendinize uygun şeyler bulacağınızdan eminiz. Bir kişinin ilk izleniminin büyük ölçüde görünüşlerinden oluştuğunu unutmayın. Ve eğer dış görünüş itici ise o zaman diğer her şey arka planda kalır.

  • Hata #6. Gelecek için ortak planlarınızı tartışmaya başlamanız

Herhangi bir ilişkinin gelişmesi için bir şekilde “itilmesi” gerektiğine dair bir görüş var. Bu doğru ancak doğru hareket etmeniz gerekiyor. İlk görüşmede birlikte nasıl yaşayacağınızı, kaç çocuk sahibi olmak istediğinizi ve balayınıza hangi ülkeye gideceğinizi tartışmaya başlıyorsanız bu partnerinizi korkutabilir.

İlk olarak, seçtiğiniz kişinin geleceği için planlar çok farklı olabilir. İkincisi, acele etmek bazen çok endişe vericidir. Üçüncüsü, bu tür tartışmalar partnerin gözünde sizi fazla özgüvenli yapar. Ve aşırı özgüven kesinlikle sizi iyi göstermez.

  • Hata #7. İlk görüşmede çok yüksek beklentiler inşa etmek

Hepimiz mükemmel insanla tanışmak isteriz. Hepimiz ilk görüşmenin iyi geçmesini ve ardından romantik ilişkilerin hızla gelişmesini bekleriz. Ama gerçekçi olalım: İlk görüşmelerin hepsi bir devam filmi çekmiyor.

Elbette pozitif olmalısınız, ancak olan her şeyi idealize etmenize ve o gün hayatınızın sonsuza dek değişeceğini beklemenize gerek yok. Henüz partnerinizi tanımadınız, karakterini, ilgi alanlarını ve hatta tuhaflıklarını. Gelecekte ciddi hayal kırıklıkları yaşamamak için beklentilerinizi abartmayın. İlk görüşmeyi, ilişkilerin gelişimindeki aşamalardan biri olarak algılamaya çalışın. Önemli, ama tek olmaktan uzak.

Çevrimiçi arkadaşlıklar: burada hangi kurallar uygulanıyor?

Çevrimiçi arkadaşlık ve çeşitli farklı iletişim biçimleri çağında yaşıyoruz. İlk görüşmenin çevrimdışı yapılması gerektiğini kim söyledi? Hiç kimse!

Ayrıca, size çok daha fazla özgürlük verecek ve bir dizi tipik hatadan kaçınmanıza izin verecek olan video formatında bir görüşmedir. Yukarıda yazdığımız her şey çevrimiçi buluşma için de geçerlidir.

Her durumda, görüntülü arkadaşlık ile başlamanızı öneririz. Bu, en azından size çok zaman kazandıracak ve önünüzde ne tür bir insan olduğunu ve onlarla ilişki kurmaya devam etmeye hazır olup olmadığınızı çok net bir şekilde anlamanızı sağlayacaktır.

Ayrıca cam to cam sohbet gibi bir arkadaşlık formatı önermek istiyoruz. Burada, varsayılan olarak, video aracılığıyla iletişim kurar ve kişiyi, karakterini, tavrını ve ilgi alanlarını hızla tanırsınız. Chatspin, Chatrandom ve https://coomeet.com/tr/camchat web kamerası sohbetlerine dikkat edin — kendilerini kanıtlamışlardır ve bu sitelerin kitlesi gerçekten çok büyük. Daha klasik arkadaşlık hizmetleri size daha yakınsa, görüntülü sohbet işlevine sahip tanınmış arkadaşlık hizmetlerine göz atabilirsiniz — Tinder, Badoo, Bumble ve diğerleri. Seçenekler çok fazla, bu yüzden kesinlikle uygun bir site bulmakta zorluk çekmeyeceksiniz.

Özetlemek gerekirse: İlk görüşme korkunç değildir!

Çevrimdışı buluşmanız veya canlı kameralı sohbet kullanmanız farketmez. İlk görüşmede kaygı tamamen normaldir. Ve zamanla birbirinizi daha iyi tanıdığınızda, partner ortak konular ve temas noktaları bulduğunuzda geçer.

Henüz gerçek bir görüşmeye hazır olmadığınızı düşünüyorsanız, web kameralı sohbette iletişim kurmanın zamanı gelmiştir. Kendi evinizin rahatlığında kendinizi daha güvende ve özgür hissedeceksiniz. Ve bu tür birkaç çevrimiçi görüşmeden sonra, ilk çevrimdışı görüşme ikiniz için de çok daha verimli ve ilginç olacaktır. İyi şanslar!