Didim’de hava sıcaklığının 40 derece olması yer altındaki sürüngenleri ortaya çıkardı. Didim’in ilk yerleşim yeri olan Hisar Mahallesindeki tarihi binaların içinden çıkan bir çift karayılan ilginç görüntüler ortaya koydu.
Didim Hisar Mahallesi Tarihi binaların arasından 2 karayılan ortaya çıktı. Karayılanların sevişmesi herkesin dikkatini çekti. Çiftleşen yılanlar, birbirlerine kuyruk darbeleri ve acı ıslık seslerini andıran sesler çıkartarak uzun bir zaman sonra çiftleşti.
Halkın dakikalarca izlediği Karayılanlar hakkında yorum yapan vatandaşlar, “Tarımda, bağ, bahçe ve tarlalarda bulunan köstebek, tarla faresi gibi zararlı kemirgenleri yiyerek beslendiğinden, tarıma faydası dokunmakta ve bir çok bilinçli ziraatçı tarafından yılanlar korunmaktadır. Özellikle Türkiye’deki yılanlar söylenenlerin aksine uysal hayvanlardır ve insanlardan kaçarlar, üzerlerine basmadıkça veya bir köşeye kıstırıp rahatsız etmedikçe insanları ısırmazlar. Bu bakımdan onları öldürmek yerine üzerlerine basmamaya dikkat göstermek daha insani bir hareket olacaktır” görüşünü dile getirdiler. Çiftleşen karayılanlar daha sonra gözden kayboldu.