Türkiye'nin ilk sertifikalı balon katlama sanatçısı Dündar Mercan, balonları oyun hamuru gibi kullanıyor. Balonlara aklına gelen her şekli veren Mercan, bu şekilde çocukların sevgilisi oldu. Mercan, balonlara yaklaşık üç bin şekil verdiğini ifade ederken, "Balondan her şeyi yapabilirim." dedi.

Çocukların vazgeçilmezleri arasında yer alan balonlar onun elinde şekilden şekle giriyor. Balonları bazen köpek, bazen maymun bazen de çiçek haline getiren Dündar Mercan, yaptığı iş nedeniyle sürekli çocuk kalmayı başardığını söylüyor. Balonları çocukları olarak gören ve Muğla’nın Fethiye ilçesinde gerçekleştirilen Ramazan Şenlikleri’ne katılan Mercan, balonları şekilden şekle sokarak çocukları şaşırttı. Hemen her akşam sahne alan ve çocuklar tarafından ‘Baloncu Amca’ olarak tanınan Dündar Mercan, her akşam yaptığı yeni figürlerle onların sevgilisi haline geldi. Gösterisine dahil ettiği çocuklarla 1 saat sahnede kalan Mercan, Türkiye'nin ilk sertifikalı balon sanatçısı olarak 2008 dünya şampiyonu olduğunu anlatıyor.

Çocukken balon ören arkadaşını izleyerek başladığı balon örme işinde iyice ilerleyen Mercan, şimdiler de öğrenciler yetiştiriyor. Türkiye'de çalışan yüze yakın öğrencisi olduğunu söyleyen Mercan, bu şekilde insanların hayal gücünün sınırsızlığını anlatmayı düşündüklerini kaydediyor. Dündar Mercan balonlara yaklaşık üç bin şekil verdiğini ifade ederken şöyle konuştu: "Balondan her şeyi yapabilirim. En kolayı 11 saniyede yaptığım küçük bir sepet motifi. Saatlerce uğraşıp yaptığım beş metrelik bir ahtapot da vardı. Bu motifler oda sıcaklığında 10 gün boyunca bozulmuyor. Balonlarla uğraşmak stresimi alıyor. Herkes bu sanatı yapabilir. Önemli olan hayal gücü ve nezakettir. Çünkü balonlar nazik olmayı gerektirir."