Muğla’nın Marmaris ilçesine tatil için gelen 75 yaşındaki Rus turist, patenleriyle her gün 10 kilometre mesafe katederek spor yapıyor.
İlerleyen yaşına rağmen performansıyla dikkat çeken 'ihtiyar delikanlı', İçmeler-Marmaris yolunda ayağında paten ayakkabısı elinde kayak değneği ile paten kayarken görenleri hem şaşırtıyor hem de kıskandırıyor.
Rusya’nın Başkenti Moskova’dan üçüncü kez tatil için Marmaris’e gelen 75 yaşındaki Rus turist Gorodetsky Grigory, İçmeler-Marmaris yolunda paten kaykayla her gün 10 kilometre yürüyerek sporun her yaşta yapılabileceğini gösteriyor. Rus turist, kışları Moskova’da kayak yaptığını yaz tatilinde de paten ayakkabı giyerek eline aldığı kayak değneklerinin yardımıyla yürüyüş sporu yaptığını kaydetti.
Rus Grigory, küçüklüğünden beri spor yaptığını, kendisinin sporun her yaşta yapılabileceğinin canlı göstergesi olduğunu ifade etti. Rus adam, sağlıklı kalmak için hiç sigara içmediğini, 75 yaşında olmasına rağmen kendini çok iyi hissettiğini söyledi. Rus turist, gençlerin spora önem vermediğini, sigara ve alkol içerek sağlıklarından olduklarını dile getirerek kendisini örnek almalarını istedi. Rusya’da uzun yıllar şoförlük yaptıktan sonra emekli olduğunu belirten Rus adam, yalnız yaşadığını ve Marmaris’i çok sevdiğini ifade etti.
Grigory, patenle yürüyüş yapmayı çok sevdiğini bu spor sayesinde hayatını sağlıklı yaşadığını kaydetti. Kış mevsimimde Moskova’da kayak yaparak formunu koruduğunu anlatan Rus Grigory, ömrünün sonuna kadar spor yapmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.