Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ilçe gezilerine Acıpayam ile devam etti. Bölgenin doğal kaynaklarını ve verimli topraklarını korumak adına Acıpayam'da çevre projelerine öncelik verdiklerini dile getiren Başkan Zolan, Dalaman Çayı'nı yerleşim birimlerinin olumsuz etkilerinden korumak için bölgeye bir su arıtma tesisi kazandıracaklarını müjdeledi. Başkan Zolan, ayrıca bölgeye hizmet verecek bir de katı atık tesisi yapacaklarını söyledi.
İlçe ziyaretlerini sürdüren Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın  son durağı Acıpayam oldu. Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin tam kadro hazır bulunduğu  ziyarete Başkan Zolan, Acıpayam Belediyesi ile başladı. Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan ve kalabalık bir grup tarafından karşılanan Başkan Zolan burada belediye meclis üyeleri ile kısa bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.
Çevre Projelerine Önem Veriyoruz
Daha sonra Başkan Zolan ve beraberindekiler Talip Özkan Konferans Salonu'nda düzenlenen Acıpayam'a bağlı mahalle muhtarları ve meclis üyelerinin hazır bulunduğu toplantıya katıldı. Acıpayam'a yapmayı düşündükleri projeler ve Büyükşehir'in ilçe yapılanması hakkında bilgi veren Başkan Zolan, " Bizimle beraber Büyükşehir statüsünü kazanan illere göre tam bir yıl önce yola çıkmamızın avantajını şuan kullanıyoruz. Dersimize çalışıp geldik. Bu bölgenin ihtiyaçlarını biliyoruz. Bu toplantıyı çok önemsiyorum . Bu toplantı bizim yol haritamız olacak. Önceliklerimizin ne olması gerektiği konusunda sizlerin fikirlerini almak istiyoruz. Geçmişte buraya geldiğimizde bizden istenenler doğrultusunda projeler hazırladık. Bunlardan en önemlisi atık su arıtma tesisi. Bölge için çok önemli olduğunu bildiğimiz Dalaman Çayı'nı yerleşim yerlerinin olumsuz etkilerinden korumamız gerekiyor. Bu sebeple burada bir arıtma tesisi yapılmasını planlıyoruz. Bu konuda çalışmalarımızın sonuna geldik. En kısa sürede bu bölgenin arıtma tesisine kavuşmasını sağlayacağız. Ayrıca yine bu bölgeye bir de katı atık depolama tesisi kazandıracağız. Evsel atıkların doğaya bu bölgeye zarar vermesini istemiyoruz. Doğal kaynakları ve verimli toprakları korumak adına Acıpayam'da çevre projelerine öncelik veriyoruz. Bu konuda da çalışmalarımız devam ediyor. Tıpkı Denizli'de olduğu gibi burada da çöplerimizi sağlıklı bir şekilde bertaraf edecek, çevremize Acıpayamımıza sahip çıkacağız" dedi.
Toplantıda muhtarların taleplerini de alan Başkan Zolan tüm bu taleplerin öncelik sırasına göre tek tek yerine getirileceğini söyledi. Başkan Zolan ve beraberindekiler daha sonra Acıpayam'a yapılması planlanan projelere ilişkin  saha incelemesinde bulundu.