Denizli'nin Çameli ilçesindeki törene Vali Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekili Bilal Uçar, Denizli Garnizon Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen, Çameli Kaymakamı Serdar Demirhan, Buldan Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Acıpayam Kaymakamı Uğur Kalkar, Çameli Belediye Başkanı Cengiz Yılmaz, Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz ve Çamelililer katıldı.
Törende konuşan Vali Abdülkadir Demir Yamaç Paraşütü Ön Dünya Kupası (XC OPEN PRE PWC) müsabakalarının Çameli Yaylacık Dağı’nda yapılmasının bölge için son derece önemli olduğunu ifade ederek, ‘‘Biliyorsunuz Denizli ülkemizin en güzel illerinden bir tanesi ve her noktasında ayrı bir etkinlik yapılabilecek güzellikler var. Bozdağ’da kayak, Çameli’de yamaç paraşütü, Çal’da rafting yapabilirsiniz. Aynı zamanda Pamukkale ve Karahayıt’ta özellikle termal kaynaklarda sağlık tedavisi alabilirsiniz. Denizli böyle bir il.Tabi sadece Denizli merkezinde yapılan faaliyetler bu şehir için yeterli değil. Her ilçemizin az önce söylediğim gibi kendine has özellikleri var. Çameli biliyorsunuz özellikle balığıyla meşhur ve burada üretilen balıklar başta İskandinav ülkeleri olmak üzere dünyanın her yerine ihraç ediliyor. İnsanlar çalışıyor gelirken görüyorsunuz’’ dedi.
Yamaç paraşütünün Denizli’de yapılmasının önemini vurgulayan Vali Demir, “Burada yapılan yamaç paraşütü işi son derece önemli.Şu anda dünya yarışmasının ön ayaklarından birini Çameli’nde yapıyoruz. Bütün hedef 12 ay Denizli’de turizm yapılması, sadece merkezde değil her noktada turizm faaliyetlerinin yapılması. Bu düşünceyle Çameli, Kaymakamıyla Belediye Başkanıyla, yerel yönetimleriyle ve bütün çalışanlarıyla el ele verdiler ve 34 gün içerisindebu ortamı, bu güzelliği bu gün ortaya çıkardılar. Biz kendilerini kutluyoruz. Bu çok cesaret isteyen ve olmayacak denen işi başaranları tebrik ediyoruz. İstedikten sonra yapılmayacak şey yoktur” diye konuştu.
Konuşmaların ardından yamaç paraşütü sporcuları uçuşlarını gerçekleştirdi.