Dünyada ve Türkiye’de ilk ve tek gezici müze olma özelliği taşıyan Çanakkale 1915 Savaş malzemeleri müzesi Kale Belediyesi’nin katkılarıyla 4 gün boyunda Belediye Düğün salonunda sergilenecek.
Gezici müzenin açılışına Kale Kaymakamı Serap Özmen, Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, Garnizon Komutanı Osman Özbo, Emniyet Amiri Serkan İçbaşarır, Çanakkale 1915 Müzesi genel koordinatörü Cengiz Yürükaslan, belde belediye başkanlarını, daire amirleri, protokol üyeleri, vatandaş ve öğrenciler katıldı.
Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca yaptığı konuşmada Çanakkale’ye gidemeyen vatandaşımız için iyi bir fırsat olduğunu belirterek “Geçen yıllarda sergilenen Çanakkale müzemiz belirli aralıktan sonra tekrar ilçemizde olması bizleri mutlu etti. Bu sene müzenin farklı parçalar eklendi. İlçe vatandaşımız ve gençlerimiz Çanakkale Destanından kalan materyalleri inceleyerek Türk Milletinin nasıl bir durumda zaferi kazandığını göstermek istedik. Öğrencilerimiz mutlaka Çanakkale’yi ziyaret etmeli. Ziyaretinin ardından eğitimine bu bilinçte devam ettirmelidir. Atalarımızın kanlarıyla sulandığı bu vatanımızda, hep birlikte sahip çıkmamız gerektiğini inanıyorum.” dedi.
Konuşmanın ardından müzenin açılış kurdelesi kesilerek ziyarete açıldı. Müze genel koordinatörü Cengiz Yürükaslan parçalar hakkında bilgi vererek, 11  Ekimtarhine kadar müzenin açık olduğunu ve saat 9 ila 19:00 arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebileceğini söyledi. Müzeyi gezen protokol üyeleri parçalar hakkında dikkatle bilgi alarak, yakından inceleme fırsatını buldu.