Tarımsal Kalkınma ve Destekleme Kurumu Denizli İl Koordinatörlüğü, leblebi üreticilerinin yoğun olarak yer aldığı Tavas ilçesine bağlı Kızılca beldesini ziyaret etti. 
Kızılca Esnaf Ve Sanatkarlar Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Tavas Kaymakamı Ali Arıkan, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, TKDK Denizli İl Koordinatörü Ümit Dağdeviren, Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Halil Pekdemir ile leblebi üreten yaklaşık 50 kişi katıldı.
Açılışı konuşmasını yapan TKDK Denizli İl Koordinatörü Ümit Dağdeviren 9, 10 ve 11'inci çağrıları değerlendirdi. Tavas Kızılca’da leblebi üretiminin atadan gelen bir meslek olduğunu ifade eden Dağdeviren, "Kuruyemiş sektörünü önümüzdeki ilk çağrıda destekleyebileceğiz. Daha modern tesislere sahip olmanız adına çalışmalar yapabileceğiz. Dolayısı ile bu sektör kapsamında çalışan siz leblebi üreticilerinin demirbaş kapsamındaki yatırımlarına 400 bin Euro’ya kadar her bir proje için yüzde 50 oranında geri dönüşümsüz İPARD fonlarından yararlandırabileceğiz" dedi
Kuruldukları günden bu yana 64 projeye ait 7.5 milyon TL lik ödemenin 2013 yılı sonu itibari ile gerçekleştirildiğini ifade eden Dağdeviren, yeni yatırım planlayan tüm yatırımcıları TKDK’ya davet etti.