Denizli'nin Çivril ilçesi ve çevresinde Cumartesi akşamı arasında görülen şiddetli yağmur İğdir mahallesinde zarara yol açtı. İğdir ve çevresinde yaklaşık bir saat süren şiddetli yağmur sonucu Akarca deresi taştı. Mahallede çok sayıda ev, dam ve kümes sel sularıyla doldu. Köylüler küçükbaş hayvanlarını zor kurtarırken çok sayıda kümes hayvanı telef oldu. Evler kullanılamaz hale geldi. Selden evi zarar gören Âlime Durmaz (48), evinin ve eşyalarının işe yaramaz hale geldiğini koyunların bulunduğu ağılın ise duvarının yıkılarak kullanılamaz hale geldiğini söyledi. Mahalle sakinlerinden Mehmet Aydın (76) ise, kuzularını sel sularından zor kurtardığını, tarlalarında zarar olup olmadığını ise arazinin çamurla kaplı olması nedeniyle öğrenemediklerini belirtti. Ev eşyalarının kullanılamaz hale geldiğini dile getiren Eşe Aydın’da (31) da yiyecek ve içeceklerinin sel suları altında kaldığını, hayvan damının sular içinde olduğunu belirterek, yetkililerden acil yardım istedi.

İĞDİR’DE Kİ DERELERİN ISLAH EDİLMESİ LAZIM
Mahalle sakinlerinden Muhsin Arabacı, köyde yaklaşık bir saat süren şiddetli yağış sonrası İğdir’in üstünden geçen derelerin taştığını, taşan sel sularının birçok evin suyla dolmasına neden olduğunu söyledi. Arabacı dere ıslah çalışmalarının acilen yapılması gerektiğini belirterek her yağmurdan sonra derelerin aynı durumda olduğunu söyledi.

YAPILAN HATALI YOLLAR YÜZÜNDEN SEL OLUYOR
Sel felaketinden zarar gören Mehmet Aydın (76) daha önce İğdir’de hiç sel olmadığını belirterek “ben İğdir’de hiç sel görmedim. Ama son on yıldır mahalle içinde yapılan yanlış asfaltlama yüzünden azıcık yağmur bile yağsa hemen her yer su oluyor. Evlerimizin önü su doluyor” dedi.

GÜVEN "YARALARI SARACAĞIZ"
Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven sel felaketinden hemen sonra İğdir mahallesine giderek evi zarar gören aileleri ziyaret etti. Sel suları ile evi ve eşyaları kullanılamaz hale gelen Alime Durmaz’a teselli veren başkan Güven yaptığı açıklamada, “Köylümüze geçmiş olsun. Sel sonrası hemen Denizli Büyükşehir İtfaiye ekipleri ve Çivril Üst yapı birimleri gerekli çalışmaları başlattı. İtfaiye ve üst yapı ekiplerimiz gerekli çalışmaları yaparak su altında kalan ev ve ağılları temizledi. Bundan sonra Belediye olarak gerekli zarar tespit çalışmalarını yaparak vatandaşlarımızın yaralarını saracağız. Denizli Büyükşehir Belediyesi Sevgi Eli aracığıyla zarar gören tüm ailelerin zararlarını giderecek ve ihtiyaç olan eşyalarını karşılayacak” diye konuştu.