Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru ile Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in muhtarlara yönelik düzenlediği ve Pamukkale İlçesi’nin geleceğinin ele alındığı toplantı, sabah 09:30’da başlayıp ertesi gün 01:00’da bitmesiyle en uzun süreli toplantı olarak kayıtlara geçti.
Karahayıt’taki Colossae Termal Otel’deki toplantıya, Pamukkale Kaymakamı Beyru, Belediye Başkanı Gürlesin, Başkan Yardımcıları Abdullah Sevinçli, Türkay Gözlükaya, Selim Arkan, kaymakamlığa bağlı daire amirleri ve belediyeye bağlı birim müdürleri ile ilçede yer alan 68 mahallenin muhtarı katıldı.
Toplantıda, büyükşehir yasası sonrasında kurulan ve kuruluşunun üzerinden geçen yaklaşık 1 yıllık süreçte Pamukkale İlçesi ele alındı. Muhtarlar, geçen 1 yıllık süreçte mahallelerinde yapılan çalışmalar ile mahalle sakinlerinin yapılmasını istedikleri çalışmaları dile getirdi.  
Kaymakam Beyru, bu toplantının muhtarların dinlenilmesi ve 1 yıllık değerlendirme yapılması için düzenlendiğini söyledi. Muhtarların anlattıklarının tek tek değerlendirileceğini ifade eden Kaymakam Beyru, şöyle dedi:

HERHANGİ BİR MAHALLEMİZİN SORUNU, HEPİMİZİN SORUNUDUR

‘Biz gerek kaymakamlığımız ve gerek ilgili müdürlerimiz boyutuyla Belediye Başkanımız Gürlesin de, belediye hizmetleri boyutuyla söylediklerinizin hepsini not alacağız. Burada cevaplanması gereken ve kısa bilgi verilmesi gereken konularda kısa bilgilendirmemizi yapacağız. Ama işin özü şudur. Burada muhtarlar, belediye başkanı, kaymakam ve ilgili daire amirleri yok. Burada hepimiz birlik olarak varız. Herhangi bir mahallenin sorunu hepimizin sorunudur. Bana ne düşünüyorsa ben onu yapacağım, belediye başkanımıza ne düşünüyorsa o onu yapacak, müdürümüze ne düşünüyorsa o onu yapacak, siz muhtarlarımıza ne düşüyorsa sizler de onu yapacaksınız. Burada bir taraflar topluluğu toplantısı değildir toplantımız. Burada mevcut sorunları en hızlı şekilde nasıl çözeriz toplantısıdır.’

BİZİM 68 TANE EVLADIMIZ VAR

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin de, yaklaşık 11 ay önce bir toplantı yapıldığını bugün ise söz konusu o toplantıdan bugüne neler yapıldığını değerlendirilmesi amacıyla böyle bir toplantı yapıldığını söyledi.
Yaklaşık 1 yılın doldurulmak üzere olunduğunu kaydeden Başkan Gürlesin, şöyle dedi.
‘Belli bir yolu kat ettiğimizi düşünüyorum. Tabi yol kat edilmesine rağmen eksiklerimiz hale var. Bundan sonra aldığımız yol çıtasını daha da yükseltmek adına sizlerle bir araya gelip çalışmalarımıza yön vereceğiz. İlk göreve geldiğimizde hatırlarsanız sizlerle bir toplantı yapmıştık. Biz bu toplantıda sizlerden en acil olarak yapılmasını istediğiniz ilk 5 çalışmayı bizlere aktarmanızı istemiştik. İşin ne kadar ciddi tuttuğumuzu göstermek adına bugünkü toplantıya o gün bizlere yazdırdığınız notları da alarak geldim. Tüm ekibim ve dire müdürlerimle 1 yılın muhasebesini sizlerle yapacağız. Herkesin dosyası burada bulunuyor. Sizlerden alınan belgelerin tamamı buraya yazılıp havuzda toplandı. Mahallelerimizin de fotoğraflarını çekiyoruz. Sizlerden gelen talepler ile 1 yıl içinde sizlerden gelenler ve ziyaretlerimiz sırasında bizlere aktardığınız konular ışığında çalışmalarımızı yönlendirdik. Devamlı olarak güncelleniyor. Bunların hangilerini öncelikli olarak yaparsak o mahallemizin gönlüne girmek ve sorununu çözmek amacına ulaşmış oluruz şeklinde düşüncemiz var. 
Şunun bilinmesini istiyorum. Takdir edersiniz ki 68 mahallemiz var. Hiç gocunmuyor ve çekinmiyoruz. Bizim 68 tane evladımız var. Hepimizin ortalama çocuk sayısı 3 yada 4’dür. O 3 çocuğumuza adaleti sağlamak adına eksiklerimiz kalıyor mu?. Bu soruya kimse kalmıyor diyemez. Olaya bu açıdan bakmanızı istiyorum. Bazı mahallelerimizde 30-40 bazı mahallelerimizde ise 120-150 tane sokak var. Toplamda 5000’nin üzerinde sokak ve 320 nüfuslu bir ilçeye hizmet ediyoruz. Amacımız 5 yılın sonunda verdiğimiz sözlerin tamamını yerine getirmek ve mahallelerimizin sorunlarını çözmektir.’

MUHTARLAR SORUNLARINI DİLE GETİRDİ

Konuşmaların ardından ilçeye bağlı mahallelerin muhtarlarına alfabetik sıraya göre söz verildi. Her bir muhtar, ilçe kurulmasından bugüne geçen yaklaşık 11 aylık süreçte mahallelerine yapılan çalışmaları anlattı ve yapılmasını istediklerini dile getirdi. Her muhtar yaklaşık 10 dakika ile mahallesini anlattı. Ardından Başkan Gürlesin ve Kaymakam Beyru kendi alanlarını ilgilendiren konularda görüşlerini katardı. Teknik konularda ise ilgili daire amirleri muhtarlara bilgi aktardı.
Mahalle muhtarlarının genel beklentileri ise kilit taşı döşenmesi, alt yapı ve üst yapı, elektrik hatları, doğalgaz, sağlık ocağı, eğitim, kapalı pazaryeri ile halı saha eksikliğini giderilmesi gibi konularda birleşti.     
Sabah 09:30’da başlayan ve ertesi gün gece yarılarına kadar devam edip 01:00’da biten toplantıda 2’si öğle ve akşam yemeği olmak üzere 6 kez ara verildi. Yaklaşık 15 saat 30 dakika süren toplantı, ilçede şuana kadar düzenlenen toplantılar arasında en uzun süren toplantı olarak kayıtlara geçti.