Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, Pamukkale ilçesindeki Duacılı, Gerali ve Acısu Mahalleleri'nde maliyeti yüksek ve yetersiz olan içme suyu ihtiyacı için alt yapı çalışması başlattı. 
30 Mart'ın ardından Denizli genelinde hizmet vermeye başlayan DESKİ Genel Müdürlüğü, Pamukkale ilçesindeki Duacılı, Gerali ve Acısu mahallelerinde maliyeti yüksek ve yetersiz kalan içme suyu için 12 bin metrelik isale hattı çalışması başlattı. Projede, Beylerbeyi İçme Suyu Deposu'ndan Duacılı İçme Suyu Deposu'na 3 kilometrelik hat döşenmesine, buradan ise 9 kilometrelik hat ile Gerali ve Acısu Mahallesi'ne su götürülmesine karar verildiği belirtildi. 
Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, ihtiyaç bulunan tüm bölgeler için DESKİ'nin proje üretmeye devam ettiğini belirterek, gerek yetersiz içme suyu, gerekse su temininde yüksek maliyetin düşürülmesi kapsamında çalışmaların sürdüğüne işaret etti. Gerali ve Acısu Mahallesi'nde ayrı ayrı sondaj kuyuları bulunduğunu ve her iki bölgede elektrik pompaları ile içme suyu ihtiyacı karşılandığını kaydeden Başkan Zolan, yeni proje ile tek noktadan içme suyu verileceğini, bu şekilde hem elektrikten tasarruf edileceğini hem de Duacılı'nın bir bölümü ile Gerali ve Acısu Mahallesi'nin yeterli miktarda suya kavuşacağını kaydetti.