Pamukkale Belediyesi, aralarında Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) gibi dünya ölçeğinde birliklerin de bulunduğu 5 birliğe üye olmak için ilk adımı attı. 
Belediye, TDBB, Sağlıklı Kentler Birliği, Ege Belediyeler Birliği, Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği ve Tarih Kentler Birliği’ne üye olacak. Birliklere başvuru, üyeliğin kabul edilmesi, sonrasında ise Pamukkale Belediye Meclisi üyeleri içinden birliklerde görev yapacaklar belirlenecek. 

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, belediyenin Türkiye ve dünyadaki çeşitli belediye birlikleriyle işbirliği yaparak ortak akıl doğrultusunda ilçeye pozitif değer katacağını söyledi. 19 tane tarihi kentin bulunduğu bir ilçede tarihi kentler birliğinde yer almanın önemine işaret eden Başkan Gürlesin, ‘Pamukkale’de 19 tane antik şehir var. Bu bilinçle özellikle Tarihi Kentler Birliği’nde yer almak istiyoruz. Her tarihi kentin kendine özgü özellikleri var. İnşallah Pamukkale Belediyesi olarak hem birlikten fayda sağlamak hem de birliğe değer katmak için birliğe üye olmak istiyoruz.
 
Öte yandan diğer bir önem verdiğimiz konu jeotermaldir. Pamukkale gibi bir dünya kültür mirası bizim kendi sınırlarımız içindedir. Sınırlarımız içinde Pamukkale gibi farklı jeotermal kaynaklarımız bulunuyor. Termal sağlık alanında biz neler yapabiliriz sorusunun cevabını jeotermal kaynaklı belediyeler birliğinde arayacak ve ortak akılla bunu uygulayacağız. Birliğin içine girersek önce Türkiye’nin ardından da jeotermal kaynağı olan belediyeler hangi ülkede varsa, bunların oluşturduğu birliğe gireceğiz. Buralarda beyin fırtınasıyla ilçemize bir şeyler katmak istiyoruz. Bu nedenle birliğe ayrı bir önem veriyoruz” diye konuştu.  Başkan Gürlesin, Pamukkale’nin TDBB, Sağlıklı Kentler Birliği ve Ege Belediyeler Birliği’nde de yer alacağını kaydederek, ‘Ege’de de birlikte hareket edilecek konular varsa, işbirliği yapmak istiyoruz. Her gittiğimiz yerde ve birliklerde oradan bir şeyler öğrenmek istiyoruz. Tecrübe sahibi olmak isiyoruz. Bu birliklere üye olmak amacımız tebcübelerden faydalanıp ilçemize bir değer katmaktır. Amaç hizmet etmek, doğruları bulmak ve proje geliştirmekse bu tecrübelerden faydalanmak gerekir’ dedi.

Nisan ayı meclis oturumunda 5 birliğe üyelik için meclisin oy birliğiyle karar aldığını hatırlatan Gürlesin, bundan sonraki süreçte birliklere üyelik başvurusu yapılacağını, üyeliklerin kabul edilmesiyle meclis üyeleri arasından hangi birliklerde kimlerin görev yapacağının belirleneceğini sözlerine ekledi.