İlk olarak Güney Kaymakamlığı'nı ziyaret eden Zolan’a, vekaleten orada bulunan Buldan Kaymakamı Ahmet Erdoğdu ilçeyle ilgili bilgi verdi. Zolan, daha sonra Belediye Başkanı Halit Gürbüz’ü ziyaret etti. Ziyaret amacının ilçeleri büyükşehire hazırlamak olduğunu ifade eden Zolan, “İlçemizde ve beldelerimizdeki eksiklikleri öğrenmeye geldik. Güney’in kendine has özellikleri var. Artık ilçedeki vatandaşların da ilde yaşayanların sahip olduğu imkânlardan faydalanması gerekiyor. Bir il, sadece merkeziyle dünya kenti olmaz.” dedi. Başkan Zolan, daha sonra esnafları gezerek hayırlı işler diledi.

Güney Düğün Salonu’ndaki Büyükşehir Bilgilendirme Toplantısı’na ilçe halkı yoğun ilgi gösterdi. Burada konuşan Zolan, “Adımız, namımız büyük olsun diye değil, imkânlar daha genişlesin diye büyükşehir olmak istedik. Birçok büyükşehir bizden daha küçük. Bizim yıllarca büyükşehir olamamamızın sebeplerinden birisi de siyaseten güçlü olmamamızdır. Denizlimiz, her yıl 100 milyon TL kaybetti. Artık bu paraları kaybetmek istemiyoruz. Denizli hak ettiğini alsın istedik. Girilmedik sokak, cadde bırakmadık. Denizli, parklarla ve spor kompleksleriyle tanıştı. Bugün çok iyi noktadayız, 2004 yılında bugünleri hayal etmek çok zordu.” dedi. 2002 yılında dünyada kriz yokken Türkiye’de olduğunu hatırlatan Başkan Zolan, “Şimdi tam tersi oldu. Artık ülkemiz farklı bir yere gidiyor ve inşallah daha iyi yerlere gidecek. Türkiye’de gençler, önceki yıllarda başka ülkelere gitmek istermiş. Yapılan bir ankette 100 kişiden 68’inin bunu istemesi çok acı bir tablo. Bu topraklar için kan dökülmüş ama ülkenin gidişi nedeniyle kimse durmak istememiş. Vatandaşlar istikbal görememiş. Şimdi dönmek istiyorlar. Denizli’de kuşların uçmadığı, çocukların kanalizasyonun içinde oynadıkları dönemler yaşandı. Şimdi durum çok değişti ama şehir merkezlerinin gelişmesi, dünya kenti olma noktasında yeterli değil. Tüm ilçelerle birlikte yükselmelidir. İşte bunun için büyükşehir olduk.” diye konuştu.

Zolan, Güney'in ardından Parmaksızlar, Yenikonak, Aşağıçeşme, Ortaçeşme, Çorbacılar, Haylamaz, Kerimler, Çamrak ve Aydoğdu köyleriye Eziler beldesine de gitti.