Pamukkale Belediyesi, Pamukkale Kaymakamlığı ve Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Orman Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlediği ortak etkinlikte 13 anaokulundan 130 minik öğrenciyle birlikte Kurtluca Mahallesi’nde fidan dikim töreni gerçekleştirildi. Törene Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan, Kurtluca mahallesi sakinlerini yanı sıra etkinliğin en önemli misafirleri olan minik öğrenciler katıldı. 
Ahmet Çalışkan Anaokulu, Ahmet Hanife Paralı Anaokulu, Akköy Anaokulu, Berna Dalaman Anaokulu, Fahri Akçakoca Anaokulu, Hacı Semiha Kulaklı Anaokulu, Hüseyin Erikoğlu Anaokulu, Nedime Kabaklıoğlu Anaokulu, Şenay Öztürk Anaokulu, Pamukkale Anaokulu, Toki Anaokulu, Veli Çetinkaya Anaokulu ve Zübeyde Hanım Anaokulu’ndan 130 minik öğrenci, velileri ve öğretmenleriyle fidanları toprakla buluşturmaya geldi. 

ORMANLAR YAŞAM KAYNAĞI
Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan, ormanları ve çevreyi korumanın önemine vurgu yaparak, minik öğrencilere de ağaç ve orman sevgisini aşılamak için bu etkinliği gerçekleştirdiklerini söyledi. 
Böylesi güzel bir etkinlikte buluşmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ise, “Orman Haftası etkinlikleri kapsamında ortaklaşa bu etkinliği organize ettik. Kurtluca mahallemizde minik öğrencilerimizle birlikte büyük bir alanı yüzlerce fidanla toprakla buluşturacağız. Bizim en büyük görevlerimizden birisi doğayı ve ormanları korumanın yanında gelecek nesillere orman ve ağaç sevgisini aşılamak. Bu etkinliğimizle de minik çocuklarımızla fidanları toprakla buluşturacak ve o doğa sevgisinin tohumlarını miniklerimizin kalbine de gömeceğiz. Anaokulu öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve ailelerimize bu etkinliğe katıldıkları için teşekkür ediyorum” dedi. 
Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru’da 13 anaokulundan 130 minik öğrenciyle birlikte 7’den 70’e büyük bir katılımla Kurtluca’da fidan dikim töreninde olmanın büyük hazzını yaşadığını söyledi. Çocukların şimdiden doğa ve orman sevgisine sahip olması gerektiğini belirten Beyru, bu etkinliğin duyarlılık anlamında onların zihninde yer edeceğine emin olduğunu söyledi. 

FİDANLARI HEP BİRLİKTE DİKTİLER
Etkinlikte Başkan Gürlesin, ilk fidanı dikerek can suyunu verdi. Sonrasında protokol üyeleri öğrencilerle birlikte bir bir fidanları toprakla buluşturdu.  Fidan dikim töreni sonrası katılımcılar ise yorgunluklarını Kurtluca Mahallesi kadınlarının  misafirlerini ağırlamak için yaptıkları saç börekleri ve ayranların tadına bakarak attı. Hamur açan ve saç böreklerini yapan kadınlarla uzun sohbet eden Başkan Gürlesin, tandırın başına geçerek saç böreklerini pişirmek için kadınlara yardım etti.