Denizli’nin Tavas ilçesine bağlı Kızılcabölük beldesinde bu yıl 3. offroad oyunları yarışması düzenlendi. Denizli, Aydın, Antalya, Gökova ve Uşak’tan gelen 23 araçla sürücüler gün boyu kıyasıya yarıştı. 3 farklı kategoride gerçekleştirilen offroad yarışlarını yaklaşık 5 bin kişi izledi. Denizli Doğa ve 4x4 Offroad Spor Kulübü (DENDOFF) ile Kızılcabölük Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilen yarışlarda dereceye giren pilotlara çeşitli hediyeler verildi. DENDOFF Başkanı Hüseyin Uyar, bu yıl ki yarışların araçların motor hacimlerine göre S1, S2,  S3 kategorilerinde yapıldığını söyledi. Bu yıl 3. sü gerçekleştirilen yarışmaya gösterilen yoğun ilgiden ötürü pilotların akşam karanlığına kadar araç kullandığını anlatan DENDOFF Başkanı Uyar, “Katılımın yüksek olması nedeniyle bazı yarışmacılar start almak yerine mücadeleyi izledi ve arkadaşlarına copilot olarak destek verdi. Kapı (engel) atlamanın yasak olduğu ve copilot zorunluluğu bulunan yarışmada araç sürücüleri pilotajlarını maksimum seviyede gösterdi. Zorlu parkurda sürücüler 3 tur sonunda araçları ve copilotları ile komplike çalışarak yarışı tamamlayabildi.  İtfaiye, sağlık, ambulans, güvenlik saha içi güvenlik ile parkurlarda zorlanan araçları destek vermek için kurtarma yardım araçları da gün boyu hazır bulundu.” Dedi. 
Ödüller dağıtıldı
Yarışları Tavas Kaymakamı Ali Arıkan, Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu, MHP İl Başkanı Mehmet Yeniçeri de vatandaşlarla birlikte izledi. Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu’da kültürel ve sosyal faaliyetlerin yanı sıra spor’u da sevdiklerini söyleyerek, “Kızılcabölük, sahip olduğu doğal parkurlar ve coğrafik avantajlar nedeniyle gelecekte doğa sporları merkezi olabilecek bir potansiyele sahip. Kızılcabölük Belediyesi, "Off Road" pisti ulusal yarışmalara ev sahipliği yapabilecek standartlara göre hazırlandı.”dedi. 23 aracın start aldığı yarışmalarda, S1 kategorisinde Turgay Tacu birinci, Mustafa Ceylan ikinci ve Şahin Alköse üçüncü. S2 kategorisinde Selman Yağcı birinci, Niyazi Gören ikinci ve Bülent Köse üçüncü. S3 kategorisinde Ozan Yağcı birinci, Hüseyin Türker ikinci ve Yusuf Çetinoğlu üçüncü oldu. Dereceye giren pilotlara kupaları protokol üyeleri tarafından verildi.  

Offroad nedir?
"Off road" kelimesi "yol dışı" olarak açıklanabilir. "Off road" oyunları 4x4 araçlarla gerçekleştiriliyor. "Off road" oyunları, 4x4 lerin yardımıyla normal şanzıman ve diferansiyel sistemine sahip araçlarca ulaşılması olanaksız olan yol-dışı (açılmış yolu olmayan) doğal parkurlarda araç sürmek esasına dayanıyor. Yarışma dereceleri, hızlı araç kullanmaya göre değil, engelleri en uygun şekilde aşma, en teknik araç kullanma şekline göre yapılıyor.