Denizli’de kan stoklarının bitmek üzere olduğu haberi üzerine harekete geçen Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu örnek bir davranış sergileyerek, ekibiyle birlikte kan bağışında bulundu.
Denizli’de kan stoklarının bitmek üzere olduğu haberlerini takip eden Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu Türk Kızılay’ına başvurdu. Kızılay Çatalçeşme kan bağış merkezine gelerek kan bağışında bulunan Subaşıoğlu, Başkan Yardımcıları, Hasan Kılıç, Yusuf Görgüç ve Fatih Işık, Merkezefendi Belediyesi daire müdürleri ile personeller katıldı.
Denizli Kızılay Şube Başkanı Habip Yıldız, kan bağışı yapanlara teşekkür ederek, "Böylesi güzel bir hareketle ihtiyaç sahiplerine yardım etmede gerçek bir kahraman gibi davranan bağışçılarımıza minnet duyuyoruz. Genelde yaz aylarında karşılaştığımız kan stoklarındaki azalma sorununa Denizli olarak her zaman ki gibi duyarlı davrandık. Topluma örnek olma adına bağışta bulunan Merkezefendi Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.
Kanın her daim bir ihtiyaç olduğunu belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, "Sadece Belediye Başkanı olarak ben değil Merkezefendi Belediyesinde çalışan Belediye Başkan Yardımcılarımız, memur ve işçi arkadaşlarımızla birlikte kan bağışı yapmak için geldik. Kan bağışında bulunmak önemli bir vatandaşlık görevidir. Bundan 10 yıl önce vatandaşlarımızın hepsinin kan bulmakta zorlandığını biliyoruz. 1999 yılında babamın İstanbul’daki ameliyatında kan alabilmek için sırada beklemiştim. Onun içinde kendim gönüllü Kızılay bağışçısıyım. Kızılay’da artık sistem çok daha güzel işliyor.Sadece bugün gelmiyorum. Her 3 ayda bir atılan hatırlatma mesajları ile kan verme vaktimizin geldiğini anlıyoruz" şeklinde konuştu.