AK Parti Denizli Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Mehmet Yüksel, köy nakilleri ve köy yerleşim alanları içinde iç iskanın düzenlenmesiyle birlikte Çal ilçesine bağlı Dağmarmara köyünden 39, Beyağaç Pınarönü köyünden 12 ve Sarayköy ilçesine bağlı Hisar köyünden 30 ailenin nakli için toplamda 514 bin 500 TL ödeneğin ek yatırım programına aktarılarak onaylandığını söyledi.
AK Parti Denizli Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Mehmet Yüksel, yaptığı açıklamada nakledilecek köyler için girişimlerinin sonuç verdiğini, 2013 yılı ek yatırım programı oluşturulduğunu ve ek kaynak aktarımının sağlandığını açıkladı. 2013 yılında bin konutun taşınmasının öngörüldüğünü ancak yapılan girişimlerin ardından bu sayının 2 bine çıktığını belirten Yüksel, "Oysa 2013 yılında yapılacak olan bin konut, projelerin başlayamaması ve konutların yapılamaması ve bu sürecin uzaması anlamına gelmekteydi. Bu durum ödenek yetersizliğinden dolayı Çal Dağmarmara, Beyağaç Pınarönü ve Sarayköy Hisar köylerinin inşaatlarına ciddi manada etkilenmekte ve evlerin yapım süreci uzamaktaydı" dedi
Bu süreçle ilgili Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz nezdinde yapılan girişimler ve görüşmeler neticesinde nakledilecek köyler için 2013 yılı yatırım programına ek kaynak aktarmayı başardıklarını belirten Yüksel, "Türkiye geneli yatırım programında bin konut var iken, ek kaynak aktarılmasıyla birlikte konut sayısı 2 bine çıkartılmıştır. Buna göre Denizli ilimizde köy nakilleri ile ilgili ödenekten önemli bir pay almaktadır. Bu kapsamda Çal ilçesine bağlı Dağmarmara köyünde 39 aile için, Beyağaç ilçesiPınarönü köyünde 12 aile, Sarayköy ilçesi Hisar köyünde 30 aile için olmak üzere toplamda 514 bin 500 TL ödenek ihtiyacı girişimlerimizle neticelendirilerek ek yatırım programına aktarılması onaylanmıştır” dedi.