Denizli’nin Tavas ilçesine bağlı el dokuması tekstil ürünleri ile ünlü Kızılcabölük beldesinde, belediye ve Denizli Doğa Sporları ve 4x4 Off Road Kulübü (DENDOFF) işbirliği ile düzenlenen “Kızılcabölük Cumhuriyet Kupası 1. Off Road Oyunları” tamamlandı. Beldede iki gün boyunca devam eden yarışlara 14 araç ve pilotları katıldı. Belde merkezinde yapılan kortej yürüyüşü ile oyunlar başladı. Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu beldeyi gelecekte doğa sporları merkezi olarak görmeyi arzuladıklarını bu oyunun hedefe yönelik çalışmalardan biri olduğunu söyledi. Kızılcabölük’ün doğa sporları ile ilgili tüm etkinliklere ve yarışmalara ev sahipliği yapabileceğini coğrafi yapıya sahip olduğunu dile getiren Başkan Uslu, “Kızılcabölük Belediyesi off-road pisti de ulusal yarışmalara ev sahipliği yapabilecek özelliklere sahip. Off-road pistinin de içinde bulunduğu Sami Uslu Mesire Alanı aynı zamanda çadır kampı yapmaya da elverişli. Tuvalet ve içme suyu ihtiyacını rahatlıkla cevap verebilecek bir düzenleme de yaptık. Ayrıca İmar alanı içinde bulunması izleyicilerin de belde içinden yürüyerek ulaşabilecekleri bir mesafede olması da sporseverler açısından bir avantaj. Kızılcabölük’te; 15.incisini yaptığımız Dünyanın en uzun doğa yürüyüşü (trekking) nün yanı sıra ilkini yaptığımız Off road oyunlarını da gelenekselleştirerek sürdüreceğiz” dedi
Start verildi
“Kızılcabölük Cumhuriyet Kupası 1. Off Road Oyunları’nın startı Cumhuriyet Meydanı’nda Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu ve DENDOFF Başkanı Hüseyin Uyar ile birlikte verildi. 14 aracın katıldığı ve S3 ve S4 kategorilerinde koştuğu oyunlar sonunda ödül törenine geçildi. Akşam saatlerinde tamamlanan yarışmalarda Off-Road S3 kategorisinde Ozan Yağcı 4 dakika 45 saniye ile birinci, Hüseyin Uyar 4 dakika 49 saniye ile ikinci ve Niyazi Gören 5 dakika 08 saniye ile üçüncü oldu. Off-Road S4 kategorisinde Fikret Özsoy 4 dakika 49 saniye ile birinci, Kadir Gören 5 dakika 10 saniye ile ikinci ve Anıl Demirtaş 9 dakika 30 saniye ile üçüncü oldu. Yarışmacılara kupa ve madalyaları protokol üyeleri tarafından dağıtıldı.
Off-road sporu nedir?
Off road kelimesi  “yol dışı” olarak açıklanabilir.  Off road Oyunları 4x4  lerle gerçekleştiriliyor. Bu araçlar,  dört tekerlekten birden çekişi olan ve bünyesinde iki ayrı şanzıman ve diferansiyel sistemi barındıran araçlardır.  Off road oyunları ise: 4x4'lerin yardımı ile normal şanzıman ve diferansiyel sistemine sahip araçlarca ulaşılması olanaksız olan yol-dışı (açılmış yolu olmayan) doğal parkurlarda araç sürmek esasına dayanıyor. Yarışma dereceleri,  hızlı araç kullanmaya göre değil, engelleri en uygun şekilde aşma, en teknik araç kullanma şekline göre yapılıyor.

SERİ İLAN SAYFAMIZI ZİYARET EDİN
YENİ GÜNCELLENEN ARSA-DAİRE BÖLÜMLERİNE BAKIN