Denizli’nin Çivril ilçesinde bazı şahısların polis, savcı isimlerinin yanı sıra ilçe kaymakamının da ismini kullanarak dolandırıcılık yapmaya çalıştığı belirlenirken, Çivril Kaymakamı Orhan Burhan vatandaşları uyardı. 
Çivril’de bazı kişilerin esnafı ve vatandaşları arayarak kendilerini kaymakam veya kamu kurumu yöneticisi olarak tanıtarak dolandırıcılık yaptığını belirten Çivril Kaymakamı Orhan Burhan, konunun kendisini ziyaret eden iş adamlarından ortaya çıktığını ifade etti. Kaymakam Burhan, "İlçemizde zaman zaman esnaf, tüccar ya da sanayicilerimize telefon edilip, kamu yöneticilerinin adı kullanılarak yardım adı altında dolandırıcılık teşebbüsleri yaşanmaktadır. En son İlçe Kaymakamı Orhan Burhan adı kullanılarak telefon dolandırıcılığı teşebbüsü gerçekleşmiştir" dedi.
Vatandaşları benzer dolandırıcılık teşebbüsleri olabileceği ihtimaline karşı uyaran Kaymakam Burhan, "Vatandaşlarımızın duyarlılıklarını sürdürmelerini, bu gibi durumları hemen 155 polise intikal ettirmelerini, kaymakam, savcı, başkan, müdür gibi hiçbir kamu yöneticisinin böyle bir yöntemle yardım talebinin olmadığını ve olmayacağını vatandaşlarımızın bilmesini isterim" ifadelerini kullandı.