Pamukkale ve Karahayıt’ın termal turizmin başkenti olabilmesi adına Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Vali Yardımcısı İsmail Soykan, Pamukkale Kaymakamlığı yetkilileri, Pamukkale Belediyesi Başkan Yardımcıları ve belediye çalışanlarından oluşan 16 kişilik ekiple, kısa süre sonra Almanya ve ÇEK Cumhuriyeti’ne giderek buradaki dünyanın önde gelen termal şehirlerinde incelmelerde bulunacak. 

ÖN TUR KARAHAYIT
Gürlesin,  Almanya ve Çek Cumhuriyeti incelemesi gezisi öncesinde, bölgenin şartlarının iyi oturması için Karahayıt’a Avrupa yolcusu ekibi götürdü. 
Gün boyu süren inceleme gezisi, TOKİ’nin yapımını sürdürdüğü apart termal tesisleriyle başladı. Ardından Karahayıt’ta kazı çalışmaları sürdürülen antik yerleşim birimlerinde inceleme yapıldı. Başkan Gürlesin ve beraberindekiler, Karahayıt’ta yerli ve yabancı turistlere hizmet veren pazaryerini de baştan sona gezdi. Ekip ayrıca, mevcut konum itibariyle faaliyetini sürdüren termal apartları da inceledi. Gezinin son bölümünde ise termal sağlık ve kür merkezi alanında Türkiye’nin lokomotifi konumundaki büyük otellerde inceleme yapıldı. Başkan Gürlesin, Karahayıt Mahallesi sakinleri ve turizm işletmecisi esnaflarla, inceleme gezisi boyunca beklentilerini ve görüşlerini dinledi. 
-Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, inceleme sonrasında bir değerlendirmede bulunarak ekip olarak Karahayıt’a düzenlediği ziyaretin önemine işaret etti. 

BÜYÜK HEDEFLERİMİZ VAR
25 Eylül’de Almanya ve ÇEK Cumhuriyeti’ne yönelik bir çalıma programı hazırlandığını kaydeden Başkan Gürlesin, şu görüşlere yer verdi: “Bu çalışma programımız, özellikle Pamukkale, Karahayıt ve Akköy gibi termal yerleşim birimlerimizi ilgilendiriyor. Ekip, 16 kişiden oluşuyor. Almanya ve ÇEK incelemesi öncesinde Karahayıt’ta yeni yapılan tesisleri yerinde görmek istedik. Termal turizmin neresindeyiz bunu ekip olarak bilmemiz gerekir. Bu nedenle gideceğimiz yerlerle bizim yerlerimizi kıyaslayacağız. Oradaki inceleyeceğimiz tesislerle bizim yapacağımız tesislerin nasıl olması gerektiği konusunda fikir edineceğiz. Ekibimizle birlikte inceleme yaparak buradaki vatandaşlarımız için neler yapabileceğimizi de belirlemeye çalışıyoruz. Amacımız termal turizmde verimliliği daha da artırmaktır. Almanya ve ÇEK ziyareti öncesini ve sonrasını tekrar değerlendirme yapacağız” dedi.