Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in ilk durak noktası Develi Mahallesi oldu. Develi Mahalle Muhtarı İbrahim Özcan ve vatandaşlar tarafından karşılanan Başkan Gürlesin, yapımına başlanacak olan Pamukkale ören yeri  kuzey kapısı girişine kadar uzanan 1100 metrelik ana cadde de incelemelerde bulundu. Daha sonra mahalle kahvehanesinde Başkan Gürlesin, yaptıkları çalışmalarla ilgili mahalle sakinlerine şu bilgileri verdi, “Bilindiği üzere mahallelerde ana arterlerle ilgili çalışmalar Denizli Büyükşehir Belediyemizin görev alanının içinde.

Büyükşehir Belediyemizle görev alanlarında olan yatırımların Pamukkale İlçe sınırları içinde Pamukkale Belediyesi ile birlikte yürütülmesini kapsayan bir protokol imzaladık. Bu kapsamda 30 kadar mahallemizin 50 kilometreyi bulan ana arteri Pamukkale Belediyesi olarak biz yapacağız. Denizli merkezde nasılsa mahallelerimizin ana arterleri de öyle olacak. Turizm bölgesinde yer alan Develi’de de Pamukkale ören yeri  kuzey kapısı girişine kadar uzanan 1100 metrelik ana caddesini yeniden düzenleyeceğiz. Yolun iki tarafına kaldırım ve sıcak asfalt çalışmasına kısa zamanda başlayacağız. Bu müjdeyi de vermek istiyorum. Burası turizm bölgesi. Sezon öncesi bu çalışmayı burada bitirmek istiyoruz. Ayrıca güvenlik noktasında Develimize de mobese sistemi kurulacak. Sistemin kurulacağı yerler tespit edildi. Bu çalışmamızda mahallemizi daha da güvenli kılacak” dedi. 

AKKÖY’DE İNCELEME
Başkan Gürlesin sonrasında Develi mahallesinde merhum Asker Fidan'ın mevlid-i şerifine katıldı. Ardından ise 77 yaşındaki Ayşe Kocabıyık’ı ziyaret eden Başkan Gürlesin, Ayşe teyzenin hal ve hatırını sordu. Başkan Gürlesin daha sonra yapımına başlanacak olan Akköy Şehir Geçişi yolunda incelemelerde bulundu. Turizm yolu olmasından dolayı planlanan çalışmaları bir kez daha gözden geçiren Başkan Gürlesin, sonrasında Akköy mahalle Muhtarı Evran Kuzu ile birlikte yapımı süren Kapalı Pazar yerini gezdi. Sonrasında Karahayıt’a geçen Başkan Gürlesin, termal otellerin hemen yanında yapımı süren bisiklet, yürüyüş ve kentin dokusunu yansıtan kilit taşlarıyla yapımı süren prestij yolunda incelemede bulundu. Bölgede esnaflarla sohbet etti. Başkan Gürlesin son olarak Pamukkale’de planlanan yol yapım ve sosyal tesis alanlarını inceledi.