Denizli, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, göreve gelişinin 1 yılını Başkan Yardımcıları Selim Arkan, Fahrettin Göksu, Abdullah Sevinçli, Türkay Gözlükaya ile birlikte Denizli Büyükşehir Belediyesi Sentetik Buz Pisti sosyal tesislerinde düzenlediği basın toplantısıyla değerlendirdi. Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ümit Varol başta olmak üzere Denizli’de görev yapan yerel ve yaygın basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Gürlesin, ilçe halkı için bir bir hayata geçirilen proje ve çalışmaları aktardı, planlanan projelerden bahsetti. 

1 YILLIK BELEDİYEYİZ
30 Mart itibariyle kendilerine emanet edilen Pamukkale Belediye Başkanlığı görevinin  birinci yılını doldurduklarını aktaran Başkan Gürlesin, “1 yıllık süreçte Pamukkale Belediyesi olarak neler yaptığımız noktasında kamuoyunu bilgilendirmek istiyoruz. Kurucu başkan olarak bize emanet edilen görevin hakkını vermek amacıyla yatırımlar ve hizmetler açısından ciddi girişimlerimiz oldu. Pamukkale İlçesi olarak şuanda Denizli’nin en büyük ilçesiyiz. Yeni kurulmuş bir belediyenin bu ilk süreci takdir edersiniz ki, çok zordur, sıkıntılar vardır. Ancak biz bu sürecin çoğunu hızlı geçtik. İl Genel Meclisi’nden 3 yılı başkanlık olmak üzere 10 yıllık edindiğim tecrübe bu aşamaları hızlı ve verimli geçirmemizi sağladı. ‘Pamukkale’de yaşamak ayrıcalıktır’ sloganıyla yola çıktık. Yolumuza dev hizmet ve yatırımlarla devam ediyoruz. İlçemizin içerisinde 68 mahallemiz, 50 bin nüfuslu Pamukkale Üniversitemiz, Pamukakkale-Karahayıt-Gölemezli noktasında termal sağlık turizm bölgemiz olmak üzere geniş bir yelpazeye hitap ediyoruz” dedi.

3 DEV PROJEYE HAYAT VERİYORUZ
2’si dev projeler olmak üzere arsa ve sosyal belediyecilik hizmetleri için bir bina satın aldıklarını hatırlatan Başkan Gürlesin, “Bir yıllık sürecimizde yatırımlarımıza bakarsak, ilk noktada önemli yatırım projelerimiz ve çalışmalarımız için  belediyemize iki büyük arsa ve bir bina satın aldık. Bağbaşı’nda 5 milyon 668 bin bedelle satın aldığımız 12 bin 913 metrekarelik arsamıza, bölgenin ihtiyaçlarına cevap verecek Kültür ve Yaşam Merkezi inşa edeceğiz. Projemizde bitmek üzere. İhalesine de Nisan ayında çıkıp, yaz ayında temelini atarız diye düşünüyorum. Yaklaşık arsa ile birlikte 30 milyon liralık bir yatırımdan söz ediyoruz. Yine Deliktaş Mahallemizde 2 milyon 850 bin lira bedelle satın aldığımız 4 bin 318 metrekare arsamızda da bu bölgeye hitap edecek bir kültür merkezi yapacağız. Bu yatırımında toplam miktarının 15 milyon lira olacağını öngörüyoruz. Ayrıca 15 Mayıs Mahallesi sınırları içinde Atatürk Caddesi’nde bir dönem Denizli Vergi Dairesi Başkanlığı’nın kullandığı 9 katlı toplamda 2 bin 295 metrekareye ulaşan binayı  ve arkasında bulunan 265 metrekare olan arsayı 3 milyon 75 bin lira bedelle satın aldık. Bu binada sosyal belediyecilik anlamında ciddi çalışmalarımızı yürüteceğiz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarını huzurlu ve rahat bir şekilde karşılayabilmeleri için sosyal market projesini burada hayata geçireceğiz. Sosyal markette ücretsiz olarak malzemeleri ihtiyaç sahibi ailelere ulaştıracağız. Ve ayrıca parçalanmış, sıkıntılı ailelere yönelik projelerin hayata geçirileceği bir mekan olarak değerlendireceğiz. Psikolog ve sosyolog olan görevli arkadaşlarımız bu ailelerimize burada destek sağlayacak. Kolay bir noktada ulaşılabilecek bir noktada olması da önemli  bir tercihimiz oldu. Haziran’dan önce bu binayı hizmete alacağız” dedi.

PAMUKKALE İÇİN BÜYÜKŞEHİRLE DEV PROTOKOL
Pamukkale'de değişimin ve dönüşümün, hayallerin gerçeğe dönüştüğü 40 milyon liralık dev bir adım attıklarını aktaran Başkan Gürlesin, “Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyeler içinde örnek teşkil edecek ve ilk olduğunu iddia ettiğimiz  bir protokole imza attık. Protokol Büyükşehir Belediyemizin görev alanında olan yatırımların Pamukkale İlçe sınırları içinde Pamukkale Belediyesi ile birlikte yürütülmesini kapsıyor. Büyükşehir ve ilçe belediyesinin bu projesi Türkiye'ye örnek olacaktır. Bu protokolün  yansıması olarak da, halkımıza hizmetin çok daha hızlı ve kaliteli olarak sunulması, ilçemizde o değişim dönüşümünde farklı noktaya geldiğini hep birlikte göreceğiz. Bunun içinde neler var: Çok arzu edilen, istenilen otoparklar var. Birincisi Hacı Kaplanlar Camisi'nin karşı köşesinde bulunan Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin kamulaştırdığı alan. Burada Büyükşehir Belediyemizin projesini yaptığı katlı otoparkın bina inşaatının Pamukkale Belediyemiz tarafından yapılması var. 5-6 milyon liralık bir yatırım. Yine bunun benzeri Pelitlibağ Mahallemizdeki arazisi büyükşehirimize ait olan eski yetiştirme yurdunun olduğu alanda yeraltına bir otopark, üstüne yeşil alan, park  yapacağız. Yine 5-6 milyon liralık bir yatırımdan söz ediyoruz.  Yine protokol kapsamında Pamukkale ilçe sınırları içerisinde 4 adet yaya üst geçidini yapacağız. 2 tane Bağbaşı bölgemizde ve Organize yolu üzerinde olduğu için ihtiyaç olduğunu düşündüğümüz 1 üst geçidi Akhan’da yapmayı düşünüyoruz. Pamukkale yolu üzerinde olan Korucuk’ta da bir tane üst geçit yapacağız. Ayrıca ana arterler, caddeler  bilindiği üzere alt ve üst yapısıyla Büyükşehir Belediyemizin görev ve kapsamında. Özellikle yolun alt kısmında olan ve 30 civarında mahallelerimizin 50 kilometreyi bulan ana arterlerini Pamukkale Belediyesi olarak biz dizayn edeceğiz. Kaldırımıyla, refüjüyle, sıcak asfaltıyla o bölgede mahallelerimizin giriş ve çıkışının farklı bir çehreye dönüştüğünü birlikte göreceğiz. İlk çalışma noktamız Gözler ve Uzunpınar olacak. Bu çalışmalarımız bittiğinde Pamukkale Belediyesi olarak olaylara bakış açımızın farklılığı ortaya çıkacak. Bu çalışmada 10 milyon liralık bir maliyet öngörüyoruz” dedi. 

SEMT HASTANESİNİ İNŞA EDECEĞİZ
Denizli’de sağlık alanında önemli bir proje olan Semt Hastanesi’ni inşa edeceklerini belirten Başkan Gürlesin, “Dokuzkavaklar Mahallesi’nde yapılacak Semt Hastanesi , Dokuzkavaklar, Karşıyaka, Aktepe, Sümer, Sevindik, Deliktaş, Fatih, Kayıhan, Akhan ve Pınarkent gibi yaklaşık 10 mahalleye hitap edecek. Projede arsayı Büyükşehir Belediyesi verirken, binayı tamamen Pamukkale Belediyesi inşa edecek. Sağlık Bakanlığı ise hastanenin iç donanımını yapacak. Üçlü protokolü bilindiği üzere imzaladık.  Denizli’de sağlık alanında önemli bir açığı kapatacak, sağlık hizmetlerinde kaliteyi bir üst seviyeye taşıyacak hastanenin temelinin yaza kadar atılacağının müjdesini de vermek istiyorum. Proje toplamda ise, 15-20 milyon lira gibi bir maliyete ulaşacak. Bölgemiz açısından dev bir yatırım bu” dedi. 

HER NOKTAYA DOKUNUYORUZ 
Pamukkale Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün yaptığı çalışmalara değinen Başkan Gürlesin, “Fen İşleri Müdürlüğümüzün 2015 yılı için 24 milyon liralık imalat anlamında ciddi bir ihalemiz bitmiş durumda. Alanda 8-10 noktada çalışmalar sürüyor. Alanda yansımaları ise metrekare anlamında şöyle oldu: Bordür anlamında  Belediye olarak 5 bin metre, özel sektöre yaptırdığımız yaklaşık 35 bin metre bir alan şuana kadar yapıldı. Parke anlamında bizim kendimizin döşediği 12 bin metrekare, özel sektöre yaptırdığımız 125 bin metrekare alana ulaşıldı şuanda. Asfalt anlamında ise müteahhide yaptırdığımız 90 bin metre alan var. Yama noktasında ise 4 bin 500 kilograma gelindi. İlave olarak okul çevreleri ve cami çevreleri olmak üzere 43 hız kesici,  713 delinatör yerleştirdik. 2014 ve 2015’in bugününe kadar toplamda 22 bin metre yol açma çalışmamız oldu. Bu çalışmalardan görüldüğü gibi Fen İşleri Müdürlüğümüzün geldiği noktanın  yeni kurulan bir belediye gibi olmadığı ortaya çıkıyor” dedi.

EĞİTİME ÖNCELİK VERİYORUZ
Eğitime bakış açılarının farklı olduğunu belirten Başkan Gürlesin, “Pamukkale Belediyesi olarak şahsım olarak eğitime yardımcı olmak için adeta bir seferberliğimiz var. Çocuklarımızın en iyi şekilde eğitimlerini almalarını sağlamak ise bizlerinde görevi. Bu anlamda belediyeler sadece alt-üst yapı yapar mantığını kabul edemeyiz. Okullarda eğitimin kalitesini daha da artması, verimliliğin en üst seviyeye ulaşması için bizden talep edilen konulara bir bir eğiliyor ve sorun çözme odaklı olarak çalışıyoruz. İlçe sınırlarımız içinde 128 okulumuzun tamamına dokunarak, fiziki şartları iyileştirmek anlamında büyük gayretler gösteriyoruz.  İhtiyaçlarını karşılıyoruz. Ayrıca bu eğitim öğretim döneminde ekonomik sıkıntılar başta olmak üzere belirli kriterlerden içerisinde yer alan 1200 çocuğumuza eğitim yardımı yaptık. 400 ortaokul öğrencimize 9 aylık süreçte aylık 50 lira, 800 lise öğrencimize ise aylık 70 lira olmak üzere toplamda 800 bin lirayı bulan bir eğitim desteği sunduk. Tabi ki gelecek yıl bir hedefimiz var. Bu sayıyı 1500’e çıkarmak. Ve daha çok çocuğumuza ulaşmak.  Dahası sadece okullardaki fiziki şartların dışında öğrencilerin sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına da eğiliyoruz. Tüm okullarımızda başarılı olan öğrencilerimizi beyaz cennet Pamukkale ile buluşturuyoruz. Her okulumuzda başarılı olan 20 öğrencimizi, bir ebeveyni ve 5 öğretmenimizle 45 kişilik bir grup olarak Pamukkale’yi ardından Karahayıt’ı gezdiriyoruz. Ailesiyle çocuğumuzun özel bir gün yaşamasını istiyoruz. İlkokullarımızda ise çocuklarımızın ayağına tiyatroyu götürüyoruz. 22 bin öğrencimiz bu yıl tiyatroyu okullarında izleme fırsatı buluyor, bulacak. Ayrıca çocuklarımızın hızlı okuması, okuduğunu anlayarak sorulara doğru cevap vermesi için Hızlı Okuma Eğitimi vereceğiz. 9-10 ve 11 sınıflara yönelik olarak verilecek eğitimden bu yıl 5 bin çocuğumuzun yararlanmasını öngörüyoruz. Çocuklarımızın bu eğitimle okuduğunu anlaması ve daha hızlı soru çözmesini hedefliyoruz” diye konuştu. 


MOBESELERLE GÜVENLİK AĞI
Pamukkale Belediyesi, ilçe sınırlarında 68 mahalle de halkın can ve mal güvenliğini sağlamak,  halkın huzurunu kalıcı kılmak için mobese kameralarıyla donattıklarını belirten Gürlesin, “9 mahallede kameralar devreye sokuldu. Ardı ardına ise diğer etaplarla da mobese sistemleri kurulmaya devam ediyor. Biz geçtiğimiz yıl mobese sistemine 500 bin lira yatırım yaptık,  bu yılda 1,5 milyon lira kaynak ayırdık. Hedefimiz 2016’nın sona kadar tüm mahallelerimizde mobese kameralarının olması. Biz 2019 yılına kadar bu çalışmanın bitmesini planlıyorduk ancak aldığımız veriler gelecek yıl bu çalışmanın tamamlanması üzerine oldu. Mobeselerin kurulu olduğu 9 mahallemizde suç oranlarına baktığımızda en az yüzde 50’ye yakın olaylarda bir azalma görüldü. Ayrıca yaşanan olayların aydınlatılmasında, faillerin yakalanmasında yüzde 150 artış sağlandı. Karşımıza böyle önemli sonuçların yer aldığı bir fotoğraf çıkınca süreci hızlandırma kararı aldık. Biz halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak adına Pamukkale Belediyesi olarak ilçe sınırlarımızda her türlü tedbir için destek vermeye devam edeceğiz” dedi. 

SOSYAL PROJELER GELİYOR
Pamukkale İlçe halkına sosylal ve kültürel anlamda da hizmet götürdüklerini belirten Başkan Gürlesin, bu anlamda hazırlanan projelerle ilgili şu bilgileri verdi, “Pamukkale İlçemizin çeşitli noktalarında 5 tane ikram çeşmemiz olacak. Burada kışın çorba dağıtımı yapacağız, yazında şerbet olur limonata olur bu ikramlarımız olacak. Ayrıca gençlere yönelik olarak düşündüğümüz içinde bin 500 tane kitabın bulunduğu Kredi Yurtlar Kurumu’na yakın bir yerde Kitap Cafe projemizi hayata geçireceğiz. Yine başta  yaşlılar olmak üzere ihtiyaç sahibi ailelere yönelik olarak ev temizliği, sağlık kontrolü ve ev tadilat ekibini oluşturduk. Sosyal belediyecilik anlamında bu hizmetimiz ihtiyaç sahibi ailelere ulaşacak. Ayrıca Cami temizlik ekibimizi de oluşturduk. İlçemizde camilerimiz bu ekip tarafından temizlenerek halkın hizmetine sunulacak” diye konuştu. 
Başkan Gürlesin, 1 yıllık süreçte yürütülen çalışmalar noktasında Belediye Başkan yardımcılarına ve belediye personeline verdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür ederek sözlerini tamamladı. 

denizli basini