Denizli’nin Tavas ilçesine bağlı Kızılcabölük beldesinde, belediye tarafından geçen yıl başlatılan ‘Değerlerimizi Yaşatalım’ projesi sona erdi. Proje kapsamında Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu ve gönüllü üreticilerin desteği ile beldede tamamen organik olarak üretilen geleneksel damak tadı, ‘Kızılcabölük Çapına Pekmezi’, ‘Kızılcabölük Erik Çayı’ ve ‘Kızılcabölük Kahvesi’ ambalajlanarak pazarlamaya hazır hale getirildi. Bir yıllık projeyi belediye göz nuru el dokuması, el sanatları, yerel gıda ve tarım ürünleri merkezi ile gönüllü yerel üreticilerin desteği ile tamamladıklarını belirten Başkan Uslu, “Başarı ile tamamladığımız bir yıllık projede beldemizin geleneksel tatları Kızılcabölük Erik Çayı, Kızılcabölük Kahvesi, Kızılcabölük Çarpına Pekmezi üretimi ve paketlenmesini hedeflemiştik. İstediğimiz sonuca ulaştık. Proje kapsamındaki ürünler beldemizde geçmiş yıllardan günümüze yöresel ürünler olarak üretilmiştir. Kendi tüketimlerine yetecek miktarda aileler tarafından geleneksel metotlarla üretilen bu ürünlerin geleneksel yapıları bozulmadan daha fazla miktarda üretilerek, Kızılcabölük dışında da pazarlanması hedeflenmiştir. Bu proje ile Kızılcabölük’te geçmişten günümüze kadar üretilen bu yerel ürünlerin tanıtılması, üretimin arttırılması, geleceğe taşınması ve gönüllü üreticiler için yeni gelir kaynağı olması amaçlanmaktadır. Şimdi bu doğal ürünleri pazarlayıp üreticilerimize iyi bir gelir sağlamayı planlıyoruz.” Dedi.
Doğal ürünlerin özellikleri
Kızılcabölük Erik Çayı, Kızılcabölük erik çayı için, beldenin dağlarında doğal ortamda kendiliğinden yetişen doğal erikler hasat zamanında toplanarak, güneşte kurutulmuştur. 
Kızılcabölük Erik Çayı’nın yapımı ise, Çaydanlığa servis yapılacak çaya yetecek kadar su koyulur. Çaydanlıktaki soğuk suya, her çay bardağı için 2 adet kuru doğal erik koyulur (damak tadına göre erik adeti değişebilir.) Hafif ateşte su kaynatılır. Suyun rengi değişmeye başladığında ve erikler yumuşayıp dağılma noktasına geldiğinde kaynatma tamamlanır. Demlenmesi için bir müddet bekletilir. Kışın sıcak, yazın soğuk olarak çay bardaklarında servis yapılır. Damak tadına göre sade çay olarak tüketilebileceği gibi, az şeker ilave edilerek şekerli çay ya da az tuz ilave ederek tuzlu çay olarak tüketilebilir.
Erik çayının faydaları, “Erik bol miktarda B ve C vitamini içerir. Ayrıca erik potasyum ve magnezyum minerali açısından da zengin bir meyvedir. A, B1, B2, B3, B6, E vitaminini de içermektedir. Zihni dinlendirir, sinirleri yatıştırır, idrarı söktürür, kan yapıcı özelliği vardır, Kalbe kuvvet verir, hazım bozukluklarını giderir, böbreklerin dinlenmesini sağlar, iştah açıcıdır, romatizma ve kireçlenmeye karşı da etkilidir. Nezle ve gribe karşı en güzel, en doğal önlemlerden biridir.
Kızılcabölük Kahvesi, geleneksel damak tadı kahvenin içinde Kızılcabölük karacaotu, Kızılcabölük nohutu, Kızılcabölük kekiği, Türk kahvesi bulunur.
Kahvenin yapımı ise Cezveye, servis yapılacak kahveye yetecek kadar su koyulur. Cezvedeki soğuk suya, her fincan için 1 çay kaşığı miktarında Kızılcabölük Kahvesi ilave edilir. Kahveyi sade tüketebileceğimiz gibi şekerli yapmak istersek gerek duyduğumuz miktarda şeker koyabiliriz. Hafif ateşte kaynatılır. Köpük oluştukça köpükler fincanlara paylaştırılır. Fincanlara koyup, servis yapılır.
Kızılcabölük Kahvesinin faydaları, kahvenin içindeki karaçaot, sabit ve uçucu yağ, acı madde B1, B2 ve B6 vitaminlerini içerir. Karaca ot, idrar ve süt artırıcı, iştah açıcı ve adet düzenleyicidir. Çörek otunun az üretilen yağı saç kıran, siğil ve benlerde etkilidir. Mikrop, virüs ve mantarları öldürür. Kan şekerini düşürür, yaşlılığı engeller. Yaraların çabuk iyileşmesini ve hücrelerin yenilenmesini hızlandırır. Hormon sistemini ve ruh halini sağlamlaştırır. Hemoroide iyi gelir.
Kahvenin içindeki nohut ise, nohut bol miktarda nişasta ve azot içermesinin yanında bitkisel protein ve B vitaminleri ile demir, kalsiyum, fosfat ve fosfor gibi mineraller açısından zengindir. Protein ve karbonhidrat içerir. Vücudu kuvvetlendirir. Beyinsel ve zihinsel yorgunluğu giderir. İştah açar. Mideyi kuvvetlendirir, bağırsakları yumuşatır ve bol idrar söktürür. Anne sütünü arttırır. Vücuttaki damarları açar. Cinsel isteği ve gücü arttırır. Sesi açar ve öksürüğü keser. Göğüs kanserine karşı koruyucudur. Vücutta fazla su toplanmasını önler. Östrojen hormonunu dengeleyici etkisi ile özellikle menopoz döneminde faydalıdır.
Kekik; ferahlatıcı bir etkisi var, sinirleri yatıştırıcı, mideyi rahatlatır. Boğaz tahrişi, öksürük, gribal enfeksiyonlara, bronşit ve öksürüğe iyi gelir. Ağız yaralarını geçirmeye birebirdir. Zekayı açmak için kekik kullanabilir. Alkol bağımlılığına karşıda kullanımı vardır. Sara hastalığında kullanılabilinir. Kekik romatizmal ağrılara da iyi gelir.
Türk Kahvesi: Kan dolaşımını sağlar. Beyni uyarır zihni açar, düşünmeyi kolaylaştırır. Uyuşukluğu giderir, enerji verir. Boğmaca öksürüğünü keser, nıkris ağrılarını teskin eder. Solunumu hızlandırır. Böbrek damarlarını genişleterek idrarı artırır.
Kızılcabölük Çarpına Pekmezi, Kızılcabölük’te yetişen doğal üzümlerden, Kızılcabölük’teki geleneksel pekmez üretim işletmeleri olan Çarpına’larda geleneksel metotlarla üretilir. Pekmezin faydaları ise, yüksek şeker içeriği nedeniyle iyi bir karbonhidrat ve enerji kaynağıdır. Ayrıca, mineralleri yoğun olarak içermektedir. Pekmez özellikle günlük kalsiyum, demir, potasyum ve magnezyum gereksiniminin büyük bir kısmını karşılamaktadır. Mineral miktarının fazla ve emilim oranlarının yüksek olması nedeniyle hamile ve emziklilerin, tüberkülozlu hastaların, iyileşme dönemindeki kişilerin diyetinde yer alması önerilmektedir.