Başta elma olmak üzere Ege’nin meyve deposu olan Çivril, Uluslararası 20. Elma-Tarım ve Kültür Festivali’ne hazır. Elma, kiraz, şeftali, çekirdek, erik başta olmak üzere kültürel ve tarihi dokunun tanıtılacağı festivalde yerel ve TRT sanatçılarının yanı sıra Grup 84 ve ünlü sanatçı Mustafa Ceceli konser verecek. Belediye Başkanı Mustafa Güven, tüm Denizli halkını festivale davet etti. 

Çivril Uluslararası 20. Elma-Tarım ve Kültür Festivali, 12, 13 ve 14 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısıyla tüm Denizli halkını festivale davet etti. Elma başta olmak üzere üretilen meyveler, çerezlik ay çekirdeği, Çivril’in tarihi ve doğal güzelliklerini insanların festival sayesinde daha iyi tanıyacağını belirten Güven, hem Çivril halkı hem de davetlilerin ünlü sanatçıların konserleriyle moral bulacağını aktardı. Güven, 12 Eylül’de TRT sanatçılarının konseri, 13 Eylül’de Grup 84 konseri ve 14 Eylül’de ise Mustafa Ceceli konserinin gerçekleşeceğini duyurdu. 
YARIŞMALAR İLGİ ODAĞI OLACAK
Birçok yarışmanın da gerçekleşeceği festivalle ilgili bilgi veren Güven, “Festivalimiz 12-13 ve 14 Eylül tarihlerinde dolu dolu bir programla gerçekleşecek. Denizli’nin her bölgesi farklı zenginliği ile öne çıkıyor. Çivril ise elması, kirazı, şeftalisi, kayısısı, çekirdeği ile Ege’nin adeta meyve deposu olan bir ilçe. Tarımsal zenginliğini yanı sıra 120’yi aşkın Hüyük, kuruluşu 6 milyon yıl önceye dayanan Beyecesultan Krallığı ve bir çok tarihi dokusunun yanı sıra Işıklı Gölü, Tokalı kanyonu gibi doğal güzellikleriyle muhakkak gezilip tanınması gereken yerlerden. Festival sayesinde bu zenginliklerimizi insanlara aktarmaya çalışacağız. Çivril’de bisiklet bir kültür. Bu nedenle en yavaş bisiklet sürme yarışması yine ilgi odağı olacak. Ayrıca ilçemiz,Türkiye’nin yüzde 15’lik çerezlik ay çekirdeği ihtiyacını karşılıyor. Bu nedenle katılım sınırı olmaksızın ve dereceye girene yarım altın ödül verilecek en hızlı çekirdek çitleme yarışması da yapılacak. Festivalimiz çok renkli olacak. Bu rengi yaşamaya tüm Denizli halkımız davetli” dedi.