Denizli'nin Çivril ilçesine bağlı Emirhisar beldesinde çiftçilik yapan Talat Aydemir'e ait inek bir batında üçüz doğurdu.
Simental cinsi ineğinden olacak yavruların süt veriminin daha iyi olması için Holstein cinsi tohumla aşılattığını ifade eden Aydemir, "17 yıldır hayvancılık ve çiftçilik yapıyorum ilk defa bir hayvanım birden fazla doğurdu, çok mutluyum." dedi.
Hayvanın suni tohumlamasını aşılarını ve kontrollerini yapan Veteriner Hekim Hakan Ercan, "Tedavisini ve suni tohumlamasını yaptığım hayvanın üçüz doğurmasına ben de en az hayvan sahibi kadar sevindim. İnekler de ikiz doğumlar görülüyor fakat bir batın da üçüz yavrulama nadir görülen bir olay. Bundan sonra hem annenin hem de yavruların bakımı çok önemli." diye konuştu.
Doğumdan sonra anne ve yavruların sağlığının gayet iyi olduğunu belirten veteriner Ercan, "İneğimiz üçüz doğurmasına rağmen sağlık durumu gayet iyi. Üçüz olmasından dolayı hayvanda biraz yorgunluk var ama bir iki güne kadar kendini toparlar. Simental ve Holstein cinsi hayvanlarda üçüz doğum oranı 3 bin 500'de bir ihtimaldir. Ben meslek hayatım da ilk defa böyle bir doğuma şahit oldum. İneğin üçüz doğurması görülen bir vaka olsa da hem annenin hem yavruların yaşaması nadir görülen bir olaydır." şeklinde konuştu.