Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Denizli’nin Çivril ilçesinde gerçekleştirileceği tören öncesinde, polis tarafından tören alanında geniş güvenlik önlemleri alındı.
Çivril’de Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilecek toplu açılış öncesinde polis tüm meydan çevresini bariyerlerle kapatırken, iki noktada arama noktası kurdu. Vatandaşların detaylı bir aramanın ardından tören alanına alındığı programda, bozuk para, kalem ve anahtar gibi eşyaların alana alınmasına izin verilmedi. Bayanların saçlarına kadar detaylı bir şekilde arandığı, arama noktalarında çok sayıda bayan ve erkek polis görev aldı. Tören alanına bozuk paraların alınmaması ise en çok su, tatlı ve sandviç gibi yiyecek ve içecek satan seyyar satıcıların işlerine yaradı. Bozuk paralarını bırakmak istemeyen vatandaşlar seyyar satıcılardan yiyecek ve içecek alarak tören alanına girdiler.
Çivril’de çok sayıda tesisin açılışını gerçekleştirecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın tören alanında vatandaşlar tarafından bekleyişi sürüyor.