Babadağ'da heyelan riski bulunan ve 6 yıl önce “Afete Maruz Bölge” olarak ilan edilen Gündoğdu Mahallesi sakinleri için Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından TOKİ'ye yaptırılan 406 afet konut ve 51 işyerinin kura çekimi Vali Yardımcısı Ekrem Erdoğan’ın da katıldığı törenle yapıldı.

Nalan Kaynak Anadolu Lisesi Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kura çekimine, Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel ve Bilal Uçar, Vali Yardımcısı Ekrem Erdoğan, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Babadağ Kaymakamı Metin Yılmaz, Babadağ Belediye Başkanı Ahmet Yümsek, Denizli İl Afet ve Acil Durum Müdürü Bekir Yılmaz ve Gündoğdu Mahallesi sakinleri katıldı.

Pamukkale Üniversitesi ve Japon Tokai üniversitelerinden bilim adamlarının yaptığı jeolojik çalışmalar sonucu, her yıl 3 ile 12 santimetre arasında kaydığı belirlenen ve 2006 yılında “Afete Maruz Bölge” olarak ilan edilerek inşaat yapılmasına ve ikamete yasaklanan Babadağ İlçesindeki Gündoğdu Mahallesi sakinleri için, İlimiz merkezi Hacıeyüplü Mahallesinde yaptırılan konut ve işyerlerinin kurası noter huzurunda çekildi.
 
Yeni yapılan konutlarda herkesin emeğinin bulunduğunu söyleyen Vali Yardımcısı Erdoğan, devletin her zaman vatandaşının yanında olduğunu, Gündoğdu Mahalle sakinleri için Denizli’nin en güzel yerinde konutlar yapıldığını söyleyerek konutların hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından, Vali Yardımcısı Ekrem Erdoğan ve diğer protokol üyeleri ile hak sahipleri kura çekimini gerçekleştirdi.