Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Denizli Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri Atasancak Acıpayam Tarım işletmesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

MÜSİAD Denizli Şube Başkanı Necip Filiz ve Yönetim Kurulu Üyeleri, 2007 yılında Sancak ve Ata Grubu ortaklığıyla Acıpayam’da 24 Bin dekar arazi üzerine kurulu Atasancak Acıpayam Tarım işletmesinde incelemelerde bulundu. Avrupa’nın en büyük üretim çiftliği olan Atasancak Acıpayam Tarım işletmesi Genel Müdürü Lütfü Kaşlı’dan işletme hakkında bilgiler alan işadamları, tesisi gezme imkanı da buldu. Kurulduğu günden bu yana Pınar Süt’ün %12 ile en büyük tedarikçisi olan Atasancak, günlük 110 ton ile Avrupa’nın da en büyük süt üretim çiftliği konumunda. 10 Bin dekarı tarım ve yetiştirme olmak üzere 24 bin dekarlık arazi üzerine kurulu Atasancak, 3200’ü sağımlık toplam 7500 büyükbaş hayvanı bünyesinde barındırıyor.

Atasancak Genel Müdürü Lütfü Kaşlı, “Kurulduğumuz günden bu yana üretimimizin tamamı Pınar Süt’e veriliyor. Tesisimizde herhangi bir salgın hastalık ihtimaline karşı azami özen gösteriyoruz. Hijyen için gerekli tüm tedbirleri almış durumdayız, dolayısıyla Türkiye’deki en sağlıklı sütü üretmeyi başarmış durumdayız. Süt sağıldıktan 35-40 Saniye sonra +4 dereceye indirirerek muhafaza ediyoruz.  Kendimiz paketleme yapmıyoruz.  Bu sebeple piyasada Atasancak çiftliği ürünü olarak satılan mamüllere vatandaşlarımızın itibar etmemesini istiyoruz. Bizim üretimimizin tamamı Pınar Süt tarafından kendi markaları üzerinden satılıyor.” dedi. Türkiye’de yıllık kişi başına düşen süt tüketiminin yüzde 5 seviyesinde ve oldukça düşük olduğunu belirten Kaşlı, bu oranın yurtdışında 150 litre olduğunu belirtti. Yurtdışından ucuz hayvan geldiği için Türkiye’de besicilik yapılamadığını belirten Lütfü Kaşlı, bu durumun et fiyatlarına da yansıdığını dile getirdi. Böyle büyük ve önemli bir tesisi ziyaret edip, bilgilendirmelerinden dolayı onur duyduğunu belirten MÜSİAD Denizli Şube Başkanı Necip Filiz, bu tür tesislerin artması gerektiğini özellikle damızlık sığır yetiştiriciliğinin daha fazla desteklenmesinin ekonomiyi olumlu yönde etkileyeceğini belirtti.