Denizli’nin Serinhisar ilçesinde düzenlenen süt sığırı ve besi sığırı yetiştiriciliği kurslarında başarılı olan kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi. 
Serinhisar’a bağlı Kocapınar Mahallesi’nde Denizli İŞKUR İl Müdürlüğü ile Serinhisar Kaymakamlığı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından ortaklaşa süt sığırı ve besi sığırı yetiştiriciliği kursları düzenlendi. 80 saat süren kursların tamamlanmasının ardından başarılı olan 22’si bayan ve 26’sı erkek olmak üzere toplam 48 kursiyere sertifikaları verildi. Düzenlenen sertifika törenine, Serinhisar Kaymakamı Hakan Alkan, Denizli İŞKUR İl Müdürü Ferudun Giresun, Garnizon Komutanı İsmet Bülent Aşır, Serinhisar Belediye Başkanı Mehmet Kobaş, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Selçuk ile Müdür Yardımcısı Tahir Hafızoğlu, İŞKUR uzmanı Hülya Selçuk, kurs uzman öğreticisi zootekni mühendisi Mehmet Tarık Ertürk, Kocapınar Ortaokulu Müdürü Tahsin Dik, Kocapınar Mahallesi Muhtarı Hasan Söylemez, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.
Kocapınar Mahallesi’nde hayvancılığın bundan sonra daha bilinçli yapılacağını belirten Serinhisar Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Selçuk,‘’ Düzenlenen kurslarda yem bitkilerini yetiştirilmesi, sığır çiftliklerinin planlanması, çiftliklerde alet ekipmanlarının kullanılması, sığırlarının beslenmesi, sürü yönetimi, sağlıklı süt ve et üretimi, sığır hastalıklarını bilmek ve hastalıklara karşı koruyucu önlemleri almak gibi konularda eğitim verildi. Kursların düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim’’ dedi.
Kadınlara en az erkekler kadar hatta onlardan daha fazla eğitim verilmesi gerektiğini ifade eden Serinhisar Kaymakamı Hakan Alkan, "Kurslarımıza katılıp başarılı olan tüm vatandaşlarımızı kutluyorum. Onlar bu kursları başarı ile tamamladı, bundan sonra da gerektiğinde her konuda vatandaşlarımıza destek vermeye devam edeceğiz. Kursların düzenlenmesinde emeği geçen İŞKUR İl Müdürlüğümüze, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüze teşekkür ederim." diye konuştu.
Konuşmaların ardından eğitim kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi ve misafirlere ikramda bulunuldu.