Ak Parti Sarayköy İlçe Teşkilatının düzenlediği iftar yemeğine katılan İkibinden fazla kişi belediye havuz tesislarini tıklım tıklım doldurdu.İftara merkezle beraber köy ve kasabalardan da büyük katılım oldu. İftarın davetlileri arasında Ak Parti  MKYK üyesi ve Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Denizli Büyükşehir Belediye başkan Yardımcısı Ali Değirmenci ve il yönetim kurulu üyeleri, muhtarlar, sivil toplum örgütleri, belde belediye başkanları ve çok sayıda misafir vardı.
Yemekte konuşma yapan Nihat Zeybekci öncelikle Sayın Başbakanımızın siz Sarayköylülere selamını getirdiğini söyleyerek başlamak istediğini ve tüm islam aleminin mübarek Ramazan Ayını kutladığını söyledi.Zeybekci,konuşmasının en canalıcı yerinde Sarayköy'lülerin yıllardır hasretle bekledikleri üniversitenin yer sorunun eski EÜAŞ lojmanlarının bulunduğu arazinin sayın Başbakanımızın talimatıyla Özelleştirme kapsamından alınıp Pamukkale Üniversitesi'ne devredilmesiyle çözüldüğünü açıkladı.

Zeybekci Ak Parti İlçe Teşkilatının yıllardır her platformda ve her danışma meclisinde İlçe Başkanı, il genel meclis üyesi , belediye meclis üyesi ve yönetim kurulu üyeleriyle söz aldıklarında ve Ankara'ya geldiklerinde her bakanlık ziyaretinde hep bir ağızdan Üniversite 'yi dillerine pelesenk etmişlerdi ve bu konuya odaklanmışlardı dedi.Başbakanımız Sarayköy'ün bu ısrarı neticesinde yerin Pamukkale Üniversitesi'ne devri için Özelleştirme İdaresine talimat verdiğini söyleyen Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci Sarayköy'e her geldiğinde hep coşkuyla karşılandığını ve bundan duyduğu memnuniyeti de belirtti.

Önümüzdeki yerel seçimlerden sonra büyükşehirle beraber Ak Partili bir belediye başkanının Sarayköy'e çok daha fazla hizmet edeceğine inandığını da söyledi.

Zeybekci'nin verdiği müjdeye iftara katılanlar alkışlarla karşılık verdi.

Ak Parti Saraköy İlçe Başkanı Ahmet Özbaş, "Israrlı takibimiz sonuç getirdi. Malumunuz Pamukklale Üniversitesi Rektörümüz Hüseyin Bağcı Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek'in de katıldığı 9 Kasım'daki akademik yıl açılışında Sarayköy'e açılacak bölümlerin müjdesini vermişti ve bizim için birinci aşama tamamlanmıştı. Sıra Sarayköy'de üniversiteye en uygun yeri bulmaya gelmişti. Aynı gün Maliye Bakanımızla görüştüğümüzde özelleştirme İdaresine ait EÜAŞ arazinin üniversite için en uygun yer olduğunu söyledik. Milletvekilimiz Zeybekci, Sayın valimiz, rektörümüz ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız olduğu halde EÜAŞ arazisini  birkaç kez yerinde inceledik. Sayın rektörümüz Sarayköy'e küçük bir binada hizmet verecek yüksekokula içinin sinmeyeceğini  hayırsever işadamımız sayın Oktay Mersin'le kendisini ziyaretimizde bize söyledi." dedi.

Özbaş eski EÜAŞ arazisinin devriyle Sarayköy'de Üniversiteye sadece yüksekokul olarak değil kampüs içinde fakültelerin de bulunabileceği bir kompleks olarak bakılması gerektiğini belirtti.

Ahmet Özbaş, Ramazan Ayı etkinlikleri kapsamında hergün teşkilat mensuplarıyla birlikte farklı mahallelerde yaşayan dar gelirli vatandaşlarımızla iftar açtıklarını ve yine hergün değişik mahallemizde, köyümüzde veya kasabamızda teravih namazından sonra sahura kadar vatandaşlarımızla beraber olup istişare ettiklerini ve sorunlarını öğrenip çözmeye çalıştıklarını söyledi. Ayrıca merkezde verilen iftardan sonra Tosunlar, Sığma ve Duacılı beldelerinde iftar yemekleri verileceğini de belirtti.
 
İftara katılan Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ali Değirmenci belediye olarak köy ve kasabalara asfaltlama, kilit taşı ve çöp konteynırı gibi hizmetlere başlandığını inşaallah 30 Mart 2014 'ten sonra katlanarak devam edeceğini söyledi.

Ayrıca Ali Değirmenci 26 Temmuz Cuma günü Sarayköy Açık Pazar Yerinde saat 21.00-23.00 arası Denizli Belediyesi 'nin Mehter Takımı gösterisiyle birlikte çocuklar için Tiyatro oyunu sergileneceğini ve tüm Sarayköylüleri bu etkinliğe davet ettiğini söyledi.