Anne Baba olmak hiç şüphesiz yaşam boyu bir insanın önemsemesi gereken en önemli roldür. Dünyada kendimizden daha iyi olmasını istediğimiz tek varlık da hiç şüphesiz kendi çocuklarımızdır. Peki sağlıklı anne baba olmanın yolu nedir?

Aile Çocuk ve Ergen Danışmanı Alaaddin Debgici Acıpayam Kaymakamlığı ve Acıpayam Osman Manisalı İlkokolunun davetlisi olarak Acıpayamlılarla bir araya geldi. Acıpayam belediye başkanı Dr. Hulisi Şevkan’ında katıldığı seminerde Debgici aile içi sorunlardan ve çocuk eğitiminin püf noktalarından bahsetti.

Bir ailede mutlu çocuklar yetiştirmenin yolunun karı kocalık ilişkisinin sağlıklı olmasından geçtiğini ifade eden Debgici çoğu insanın kendi davranışları hiç görmeden çocuklarının davranışlarının çok sağlıklı olmasını beklediğini oysa çocukların anne babalarının öğütlerini değil adımlarını takip ettiğini vurguladı.

Debgici trafikte öfkelenen bir babanın, evde sürekli dizi izleyen  bir annenin ya da henüz kendi aralarında bile iletişim kuramayan karı kocanın bu konularda çocuğuna bir şey veremeyeceğini ifade etti. Debgici seminer sırasında şunları ifade etti

“Çocukluk dönemi bir insanın karakter gelişiminde oldukça önemlidir. Bu dönemde çocuğun anne babasından beklentileri vardır ve bu beklentilerin karşılanması zihinsel, ruhsal ve fiziksel gelişiminde büyük katkı sağlar. Çocukluk döneminde dikkat edilmeyen davranışlar ergenlik dönemine girişle birlikte çocuğun kişiliği haline gelir ve bu dönemden sonra davranış değişikliği yaratmak daha da zor olur. “Ağaç yaşken eğilir” atasözünün anlatmak istediği de tam budur. Oysa birçok anne baba çocuğunun sadece akademik başarısını önemsemektedir. Oysa akademik başarı bir insanı mutlu etmez. Oysa mutlu bir çocuk elbetteki başarılı olmanın yolunu da bulacaktır.”

Konuşmasının sonunda katılımcılar için kitaplarını  da imzalayan Debgici onlardan gelen sorulara da cevap verdi. Osman Manisalı İlkokulu müdürü Şaban Kan katılımı için Alaaddin Debgici’ye plaket verdi.