Denizli'nin Acıpayam ilçesinde faaliyet gösteren Yeni İklim Hanımlar Derneği, Kimse Yok Mu Derneği aracılığıyla Pakistan'da su kuyusu açtırıyor. Dernek Başkanı Hülya Saraçoğlu, üyeleri ve hayırsever ev hanımlarıyla beraber, bir yudum su için kilometrelerce yol katetmek zorunda kalan insanlara temiz içme suyu sağlamak amacıyla aralarında topladıkları 3 bin dolarla kuyu açtırmak istediklerini söyledi. Saraçoğlu, "Ramazan ayında açlığı, hele de susuzluğu çok daha iyi anlıyoruz. Sıcak yaz günlerinde oruçluyken en fazla ihtiyaç duyduğumuz suyu hemen elimizin altında her yerde bulabildiğimiz halde Afrika'daki kardeşlerimiz, bir yudum su için kilometrelerce yol katediyor. Dernek olarak onlar için yapılacak en güzel yardımın insanların, en temel ihtiyacı olan suyu ayaklarına götürmek olduğunu düşünerek çalışmalara başladık. (denizli haber) Üyelerimizle beraber ev ev dolaşıp ev hanımlarından bu hayra vesile olmak isteyenlerle görüştük. Bu sayede su kuyusu açtıracak parayı fazlasıyla topladık. İnşallah dernek olarak Pakistan'da bir su kuyumuz olacak." dedi.

Saraçoğlu ayrıca Afrika'da katarakt yüzünden dünyası kararan insanların dünyalarını aydınlatmak için de para topladıklarını belirterek, "Bugün Kimse Yokmu Derneği aracılığıyla 16 kişinin de dünyasını aydınlatmak için bin 600 dolar topladık. İnşallah bu da çocukların bile dünyasının karardığı Afrika'daki kardeşlerimizin dünyasını aydınlatır." şeklinde konuştu.

Dernek üyelerinden Fadime Serin ise ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına kermes düzenlediklerini, Ramazan ayında yine muhtaç ailelere gıda ve giyecek yardımında bulunduklarını anlattı. Serin, "Amacımız, kimseyi rencide etmeden ihtiyaç sahiplerine ulaşarak, onların yalnız olmadığını hissettirmektir. Gittiğimiz ailelerin durumlarını görünce bu işlerde koşmanın ne kadar yerinde olduğunu anlıyor ve onların sevincini görünce hiç tatmadığım en güzel duyguları tadıyorum. İnşallah bayramda da önceden tespit ettiğimiz ve kimsesi olmayan çocuklara ve yaşlılara ziyarete giderek, onlarla hem bayramlaşacak hem de hediyelerini vereceğiz." dedi.