Denizli’nin Acıpayam ilçesinde lezzeti ile bilinen “Akalan karpuzu” hasadı başladı. 
Düzenlenen çeşitli festivallerde yetiştirdiği karpuz ile ödüller alan üretici Mehmet Bayraktar’ın tarlasında başlatılan hasada Acıpayam Ziraat Odası Başkanı Ercan Yıldırım, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Abdurrahman Oymak ve ziraat mühendisleri katıldı.
Ziraat Odası Başkanı Ercan Yıldırım, bölgede kavun, karpuz, tütün, anason, haşhaş, domates ve biber yetiştirildiğini belirterek, “Ziraat Odası olarak bizler çiftçimizin markalaşması konusunda öncülük yapacağız. Örneğin ülkenin birçok yerine ulaşan kavun ve karpuzlar ‘Akalan kavunu’ ve ‘Akalan karpuzu’ adı ile ulaşacak. Çiftçimizin daha kaliteli ürünler yetiştirmesi için gereken desteği vermeye devam edeceğiz. Bugün itibari ile başlayan hasat sezonunun tüm çiftçilerimize hayırlı olmasını ve bereket getirmesini diliyorum” dedi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İlçe Müdürü Abdurrahman Oymak da, bölgede su sıkıntısının yaşandığını ancak yapılan yeni barajlar sayesinde en kısa zamanda bu sorunun ortadan kalkacağını söyledi. Oymak, “Akalan ve Acıpayam ovası ürün çeşitliliği bakımından oldukça zengin bir bölge. Ancak; sulamada yaşanan sıkıntılar çiftçileri zor şartlar altında ürün yetiştirmeye zorluyor. Halen yapımı devam eden ve kısa bir süre sonra su tutmaya başlayacak olan Akalan Barajı sayesinde üretim artacaktır” ifadelerini kullandı.