Avrupa Birliği (AB) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Hareketlilik (Mobility) projeleri çerçevesinde, 2013 teklif çağrısı döneminde sunulan proje tekliflerinin değerlendirme süreci tamamlandı. Türk Ulusal Ajans'ına sunulan 2 bin 293 projeden 348 tanesi teklifi kabul edildi. Bunlardan biri de Acıpayam Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün, ''Engellilerin Meslek Eğitimleri'' isimli projesi oldu. Acıpayam Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Selçuk ve Müdür Yardımcısı Emin Daştan, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın teşrifleriyle İstanbul'da yapılan, Mesleki Eğitimde İşbirliği Protokolü imza töreni ve Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı 2013 Yılı Hareketlilik Projeleri toplantısına katıldı.
Müdür Selçuk, konu hakkında yaptığı açıklamada 2012 yılında Halk Eğitimi Merkezi proje ekibinin büyük gayretle hazırladığı projenin kabul edilmesinin, Acıpayam adına büyük bir başarı olduğunu söyledi. Selçuk, "Türk Ulusal Ajans'ından 26 bin 528 Euro hibe almaya hak kazanan projemiz sayesinde 17 kişilik grup, 2014 Nisan ayında Almanya'da iki haftalık eğitime katılacak." dedi. Söz konusu eğitime Acıpayam Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Acıpayam Belediyesi, L.D.B. Mesleki Eğitim Merkezi, Acıpayam Ticaret Odası, Eğitim Sevdalıları Derneği ve Engelliler Derneği'nden birer temsilcinin de katılacağını belirten Selçuk, bu grubun Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinin Dortmund, Düsseldorf, Köln, Essen, Gersenkirchen, Herne ve Wupertal şehirlerinde incelemelerde bulunacaklarını bildirdi.

Kaymakam Uğur Kalkar da projenin kabul edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan, kamu kurumlarımız ile birlikte sivil toplum kuruluşlarımız tarafından da uygulanacak bu projeyle engelli vatandaşlarımızın mesleki eğitimleri konusunda ilçemizde, AB ülkelerinin tecrübelerinden faydalanılarak çok daha önemli çalışmalar yapılacaktır." dedi.  

RAMAZAN AKAL (ACIPAYAM)