Yerel seçimlerin ardından Büyükşehir statüsüne kavuşan ve hizmetlerini kentin en ücra noktalarına kadar taşıyan Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin bünyesinde kurduğu Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, gece gündüz çalışıyor. Bu kapsamda çalışmalarını sürdüren Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğü, kurulduğu günden itibaren ilk 6 ay içerisindeki yatırımlarıyla da göz doldurdu. 31 Mart tarihinden itibaren yapılanmasını büyük bir hızla tamamlayıp, 364 personel, 186 araç ve iş makinesi ile çalışmalarını gerçekleştiren DESKİ, ilk 6 ay içerisinde merkezde yaptığı çalışmalar dışında, 17 ilçede toplam 12 bin 550 arızaya baktı. Bu kapsamda, 9 bin noktada içme suyu şebeke arızası , 2 bin noktada atık su şebeke arızası, bin noktada elektrik arızası,150 noktada içme suyu pompa arızası tespit eden Denizli Büyükşehir Belediyesi, söz konusu arızaların tamamını onararak vatandaşların sorunlarını giderdi. 

İlçelerde günde ortalama 70 arızaya bakılıyor
Merkezde yaptığı çalışmaların haricinde ilçelerde yaptığı yatırımlarla da büyük takdir toplayan Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ, 17 ilçede 100 bin metre içme suyu, 20 bin metre kanalizasyon ve bin metre ise yağmur suyu olmak üzere toplam 121 bin metre şebeke hattı yeniledi. İlk 6 aylık rakamlara göre; Denizli merkezde yaptığı çalışmaların yanında, 17 ilçede günde ortalama 70 arızanın onarımını yapan DESKİ, aynı bölgelerde günlük ortalama 700 metreye yakın içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hattını yeniledi. 31 Mart'ta faaliyetine başlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ, ilk 6 ayda 17 ilçede toplam 16 milyon liralık yatırım yaptı. 

İhtiyaçlar ilçe gezilerinde tespit edildi
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, yerel seçimlerin ardından kısa sürede kurulumunu tamamlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ'nin vakit kaybetmeden hem il merkezinde hem de ilçelerde olmak üzere kentin en ücra köşelerine kadar kapsayan bir alanda çalışmalarına başladığını kaydetti. Büyükşehir kazanımlarını anlatmak için düzenlenen ilçe gezileri sırasında her bölgenin tüm ihtiyaçlarını tespit ettiklerine dikkati çeken Başkan Zolan, "Kentin tüm ihtiyaçlarını daha önceden bilmemiz bize büyük avantaj sağladı. Kurulumunu kısa sürede tamamlayan Genel Müdürlüğümüz Denizli geneline hizmet vermeye başladı. Sadece merkez dışında bulunan ilçelerimizde günde ortalama 70 arızanın onarımı yapıldı. 17 ilçede günlük ortalama 700 metre yeni şebeke hattı döşendi" dedi. Denizli merkez dışında bulunan 17 ilçeye 6 ayda 16 milyon liranın üzerinde yatırım yapıldığını vurgulayan Başkan Zolan, "Çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Hedefimiz Denizli merkezde yapılandırdığımız alt yapı modelini tüm ilçelerimizde uygulamak" diye konuştu.