Denizli Büyükşehir Belediyesi Kanalizasyon ve Su İşleri (DESKİ) Genel Müdürlüğü, Çameli'de 9 bin 650 metresi içme suyu hattı olmak üzere toplam 10 bin 550 metre şebeke döşeyerek, adeta bir alt yapı devrimi başlattı. Çameli'nin bazı mahallelerinde hiç içme suyu şebekesi olmayan evler suya kavuşturuldu. 

Büyükşehir 'in ardından Denizli geneline hizmet vermeye başlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğü, her ilçenin alt yapı ihtiyacını gidermek için canla başla çalışırken, Çameli'de hayata geçirdiği alt yapı projeleriyle göz doldurdu. Çameli Merkez ile birlikte Kolak, Belevi, Gökçeyaka, Kalınkoz ve Çiğdemli Mahalleleri'nde yaptığı çalışmalarla binlerce vatandaşın başta içme suyu ihtiyacı olmak üzere bir çok alt yapı sorununu çözen Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ, yeni sondaj kuyuları ile kuraklık olan bölgelerdeki su debisini de artırdı. Bu kapsamda Kolak Mahallesi'nde bulunan içme suyu hatlarında kireçlenme tespit eden DESKİ, bu nedenle bölgede sık sık arızaların meydana geldiğini belirleyerek, Otlupınar, Güney, Cesirler, Güven ve  Zavay Mevkilerini besleyen 63'lük içme suyu hatlarını 90'lık PVC borularla değiştirerek toplam bin 500 metre yeni hat döşedi. Ayrıca Otlupınar Mevkiine 2 bin 500 metre 75'lik içme suyu hattı döşendi. Güney Mevkiine ise 750 metre içme suyu hattı döşenerek, şebekesi olmayan 80 haneye su ulaştırıldı. Toplamda Kolak Mahallesi'ne 4 bin 750 metre yeni içme suyu hattı döşendi.

İlkokul için yeni içme suyu şebekesi döşendi

Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ, kireçlenmeden dolayı içme suyu hattında tıkanmalar yaşanan Belevi Mahallesi'ne bin metre, şebekesi olmayan yeni yerleşim alanına 500 metre olmak üzere toplamda bin 500 metre yeni içme suyu hattı döşedi. Gökçeyaka Mahallesi'nde içme suyu hattı olmayan 40 hane için 800 metre içme suyu hattı döşenirken, Kalınkoz Mahallesi merkezi, 
Bedey ve Elekciler mevki ile ilköğretim okulu için bin metre yeni içme suyu hattı döşendi. Cumaalanı Mahallesi'ne de 500 metre yeni içme suyu hattı yapıldı. Çiğdemli Mahallesi'nde bulunan su kaynaklarında mevsimsel kuraklıktan dolayı yeni içme suyu kaynağı bulunarak, su debisi 1,5 litre/saniye'ye yükseltildi. Bölgeye ayrıca 200 metre içme suyu hattı döşendi. Çameli Merkez'de ise bin metre kanalizasyon şebekesi ve 500 metre yeni içme suyu hattı işi yapıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ, Çameli'de 9 bin 650 metresi içme suyu hattı olmak üzere toplam 10 bin 550 metre şebeke döşedi.

Tüm ilçelerimizde aynı standardı yakalamak istiyoruz

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir bünyesinde faaliyete başlayan DESKİ'nin gece gündüz çalıştığını belirterek, "Denizli merkezde ne varsa kentimizin en ücra köşesinde de aynısı olacak' anlayışıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi. Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğü'nün yaptığı alt yapı yatırımlarının, ihtiyaç olan her yere ulaşacağına dikkati çeken Başkan Zolan, şöyle konuştu: "Birçok ilçe ve mahallemizde alt yapı yatırımlarımız sürüyor. Yatırımlar en ücra mahallemizde, bile en küçük alt yapı sorunu kalmayıncaya kadar devam edecek. Nasıl Denizli'nin merkezini dünya standartlarında bir alt yapıya kavuşturduysak tüm ilçelerimizde de aynı standardı yakalamak istiyoruz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın."