HABERDENİZLİ.COM / İHA

Honaz ilçesi Kızılyer Mahallesi'nde vatandaşlar, maden ve taş ocağında gelen yüksek tonajlı kamyonların gürültü ve toz oluşturmasına tepki göstererek yolu kapatıp eylem yaptı. Gece gündüz yaklaşık 300 kamyonun geçtiğini belirten mahalleli, duruma isyan etti. Mahallenin yukarısında bulunan 3 maden ve taş ocağına ait kamyonların toz ve gürültü oluşturmasına tepki gösteren vatandaşlar, kamyon şoförlerini araçlardan indirerek geçişlerine izin vermedi. Herhangi bir olayın çıkmaması için Honaz İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri önlem alırken, yolun kapatılması nedeniyle vatandaşlar ile kamyon şoförleri arasında sözlü tartışma yaşandı. Olay yerine gelen şirket yetkilileri ile yolu kapatan vatandaşlar arasında da tartışma yaşandı. Yolun kapatılması nedeniyle kamyonlar kuyruk oluşturdu.

“Alternatif yol var, hala buradan geçiyorlar”

Alternatif yolun olmasına rağmen kamyonların mahalle içinden geçtiğini belirten vatandaşlar, yolun kapatılmasına ilişkin belediyenin kararı bulunmasına rağmen kapatılmadığını belirttiler. Yüksek tonajlı kamyonlardan ve tırlardan şikayetçi olduğunu söyleyen 40 yaşındaki İbrahim Bilgiç, “Çocuklarımız yollara çıkamıyor, çocuğumu bakkala ekmek almaya bile gönderemiyorum. Tozdan çok şikayetçiyiz. UKOME kararıyla birlikte geçen gün yolumuz kapatıldı ama bizim 1 buçuk yıl uğraşıp kapattırdığımız yol 1 buçuk saat sonra tekrardan açıldı yol. Yetkililerden bu UKOME kararının uygulanmasını istiyoruz. Mahalle içerisinden geçen mevcut yolun başka alternatif yollara alınmasını istiyoruz. Artık tozdan bıktık, evimizde oturup ekmek yiyemiyoruz, çocuklar evinin önünde oturup oyun oynayamıyorlar. İki tane ihtiyar annem babam var. Yani bütün mahallemiz bu konudan mağdur” dedi.

Mahalle halkı olarak kamyonlar geçtiği sırada kalkan tozdan rahatsız olduklarını dile getiren 34 yaşındaki çiftçi Mustafa Gümeli ise, “Biz ocakların kapanmasını istemiyoruz. Ama bu yolu başka bir bölgeye alsınlar. Çünkü başka bir alternatifi var bunun. Yan yollar var, ormandan bir yol var” şeklinde konuştu.
Öte yandan, Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Ulaşım Koordinasyon Merkezi Trafik Düzenleme ve Ulaşım Planlama Komisyonunun 20 Şubat 2017 tarihinde hazırladığı raporda, “Trafik ve insan güvenliği ve mahalle halkının yaşam kalitesini arttırmak amacıyla ağır tonajlı kamyon ve tırların mahalle içinden geçen yola girme yasağı getirilerek, fiziki engelle kapatılması komisyonumuzca uygun görülmesine uygun görülmüş olup, UKOME’nin takdirine arz edilmiştir”