Olay, geçtiğimiz  5 Haziran Pazartesi günü saat 11.00 sıralarında, Honaz ilçesinin Karaçay Mahallesinde meydana gelmişti. Hüseyin Eydir, yaklaşık 3 ay önce boşandığı Ü.M.  ve gönül ilişkisi yaşadığı ileri sürülen F.A., ile sokakta karşılaşmasının ardından tartışmıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesinin ardından F.A., yanındaki tabancayla Hüseyin Eydir’e ateş etmişti. Ağır yaralanan Eydir, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Olayda şüpheli olarak aranan Ü.M. ile F.A., olay yerinden kaçmıştı. Soruşturma kapsamında çalışmalarını sürdüren Honaz İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, dün F.A. ve Ü.M.’nin saklandığı evi belirledi. Operasyon düzenleyen ekipler, daha sonra F.A. ve Ü.M.’ye yardım ettiği ileri sürülen 5 kişi ile birlikte gözaltına aldı. 
Emniyetteki sorgusuna cinayeti kendisinin işlediğini söyleyen Ü.M., ardından ifade değiştirdiği ve sevgilisinin isteği bakısı üzerine suçu kendisinin üzerine almak istediğini söyledi. Cinayeti F.A.’nın işlediğini söyledi. 
Sorguları tamamlanan 7 kişi, adliyeye sevk edildi. F.A. ve Ü.M., çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanırken, şüpheli diğer kişiler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.